Najvybavenejší smartfón zo série CAT výrazne vylepšuje termálnu kameru.

Je to odolný smartfón po každej stránke a výrobca hovorí o odolnosti voči pádom z výšky 1,8 metra na oceľovú podložku. Okrem toho prežije ponorenie do vody, nárazy, teplotné výkyvy aj prašné prostredie.

Teda odolný telefón taký, ako si ho predstavujete. Najzaujímavejšie na ňom je práve termálna kamera Lepton 3.5 od spoločnosti FLIR Systems. Tá na dosiahnutie čo najlepšieho obrazu spolupracuje s 12 Mpx kamerou v smartfóne. Na plné využitie kamery je tu softvér MyFLIR Pro. Ten podporuje rôzne nastavenia obrazu a je tu aj špeciálny režim pre snímanie veľmi vysokých teplôt.

Podporovaný rozsah je od -20 ÷ 400 °C s možnosťou nastaviť si upozornenie pri dosiahnutí určitej teploty. Týmto spôsobom sa dá telefón využiť na monitorovanie teplotnej situácie v čase. Všetky nastavenia sú dostupné z hornej lišty softvéru pre termálnu kameru. Z praktického pohľadu je to veľký prínos, nestrácate čas vstupovaním do menu a prehadzovaním volieb.

Telefón je vhodný na použitie pri zisťovaní únikov tepla, prehrievania, elektrických skratov a podobne. Využitie nájdete sami a je určený nielen na stavbu ale aj ako výbava záchranárskych zložiek.

hliníkové telo s pogumovanou zadnou stranou, ktorá má v spodnej časti jemné šrafovanie. Telefón sa nešmýka ani na hladkých povrchoch. Z pohľadu používania je to klasický smartfón s procesorom Snapdragon 660 a takmer čistým Androidom. Na ochranu displeja použil výrobca sklo Gorilla Glass 6, čiže je zatiaľ najnovšiu verziu pre tento typ smartfónov. Dá sa ovládať mokrými rukami aj rukavicami. Podobne, ako iné telefóny CAT, je okolo displeja

Na celkové používanie výrobca myslel a tak sú všetky tlačidlá podstatne väčšie a vystúpenejšie. Sú prispôsobené na použitie s rukavicami. Za bežných okolnosti si tvar telefónu a jeho ovládacie prvky nemusíte uvedomiť, avšak v zime so skrehnutými rukami je ovládanie istejšie ako na bežných smartfónoch. Čítačka odtlačkov je na zadnej strane a je mierne vnorená do tela. Nepatrí medzi najrýchlejšie ale to bude po skúsenostiach s inými telefónmi s týmto čipom od Qualcommu práve pomalším výkonom CPU.

Na boku je programovateľné tlačidlo, presne také, aké mávajú smartfóny tejto značky. Vybrať si môžete z rôznych skratiek k aplikáciám, kontaktom alebo napríklad funkcií ako zapnutie či vypnutie LED blesku do funkcie baterky. Funguje aj na dvojité stlačenie.

Zásahy výrobcu sú minimálne a prakticky jedinou aplikáciou navyše je práve MyFLIR. Výrobca má ešte aplikáciu na svoj obchod, kde nájdete aplikácie vhodné pre použitie s týmto telefónom. Teda okrem iného rôzne pravítka, kompasy atď. Všetko ale nájdete aj na Google Play. Je to viac-menej cesta k jednoduchšiemu nájdeniu vhodných aplikácií.

Ukážky z termokamery

Verdikt

CAT S62 Pro je technologická špička v odolných smartfónoch. Ak pracujete v špinavšom alebo rizikovejšom prostredí, nemáte lepšiu voľbu, ako tento telefón. Vo vypätých situáciách oceníte jeho odolnosť aj fakt, že ho jednoducho môžete poumývať pod tečúcou vodou alebo dezinfikovať.

Nie je najrýchlejší a to od neho pri Snapdragone 660 nebude očakávať. Je ale stavaný na to, aby bol svižný a poskytol všetko potrebné zo sveta smartfónov a vysokú odolnosť plus skutočne vylepšenú termálnu kameru.

Cena: 649 eur

Zapožičal: TCCM

Fotografie: Ondrej Macko

Porovnajte si cenu vo viacerých e-shopoch:

Technické parametre

Model telefónuCAT S62 Pro
Operačný systémAndroid 10, aktualizácie 1. 8. 2020
Podpora 5G sietínie
Formát SIM kartyDual Nano SIM, hybridný
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]6 / 128
Procesor [max. frekvencia]Snapdragon 660, 8-jadrový, až 2 GHz
Displej, počet farieb, HDRIPS LCD, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]5,7 / 1080 × 2160
Bluetooth, Wi-Fi, NFC, microSD, audio jack5.0, ABGNac, áno, microSD do 256 GB, áno
Hlavný fotoaparát, max. rozlíšenie, počet12 Mpx f/1.8
Predný fotoaparát, max. rozlíšenie8 Mpx
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 4000 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]159 × 77 × 12 / 248
VodeodolnosťIP68 & IP69
Bezdrôtové nabíjanienemá
KonektorUSB-C, 18 W

Prečítajte si aj:

Recenzia CAT S52: Najkrajší z odolných smartfónov

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.