Bullitt Group je firma, ktorá stojí za odolnými telefónmi predávanými pod značkou Cat ale aj Motorola. Aktuálne uzavrela partnerstvo s dodávateľom čipových setov MediaTek. Uvedie tak prvý smartfón na svete, ktorý bude obsahovať technológiu obojsmerného satelitného zasielania správ.

Telefónna a satelitná služba OTT bude komerčne dostupná v prvom štvrťroku 2023 a bude zahŕňať bezplatnú satelitnú funkciu SOS.

Bullitt je prvý, kto používa čipový set 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network) od MediaTeku. Súbežne bol tiež vyvíjaný softvér a komponenty na poskytovanie služieb satelitného zasielania správ OTT.

Softvér zariadenia je inteligentný a prepne sa na satelitné spojenie iba v prípade, ak nie je k dispozícii žiadne mobilné alebo Wi-Fi pripojenie. Služba sa integruje s existujúcimi kontaktmi používateľa a poskytuje nový zážitok pri používaní satelitného spojenia na komunikáciu s telefónom v mobilnej sieti. Čas počiatočného pripojenia k satelitu a odoslanie správy je približne 10 sekúnd.

Ľudia, ktorí sú často vo voľnej prírode a často na okraji mobilného pokrytia takéto pripojenie jednoznačne ocenia. A všetci sme to niekedy zažili. V závislosti od situácie môže strata signálu znamenať nepohodlie, frustráciu, úzkosť, stratu produktivity, ale dokonca aj stratu života.

Pripomeňme, že satelitná služba SOS je poskytovaná zadarmo počas prvých 12 mesiacov

Zdroj: OpenSignal

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.