Otestovali sme herné príslušenstvo značky White Shark, ktorá láka atraktívnymi cenami.

White Shark BLACK FOOT

White Shark BLACK FOOT

White Shark BLACK FOOT, Zdroj: White Shark

White Shark GMP-1901 BLACK FOOT je cenovo atraktívna kombinácia hernej myšky a podložky. Za 15 eur ide o dobrú voľbu pre každého, kto má obmedzený rozpočet a k počítaču chce niečo viac než bežnú kancelársku myš za pár eur.

White Shark BLACK FOOT ponúka prekvapujúco dobrú ergonómiu. Chválime aj kvalitu spracovania, ktorá je na dobrej úrovni, a to dvojnásobne vzhľadom na cenu príslušenstva. Myš ponúka 6 tlačidiel a využíva kvalitný optický snímač Pixart 3168. K dispozícii je nastavenie rozlíšenia na úrovni 800, 1200, 2400 a 3200 DPI. Medzi nastavením DPI sa môžete prepínať pomocou tlačidla pod scrollovacím kolieskom. So zmenou DPI sa mení aj podsvietenie myšky.

BLACK FOOT ponúka základnú výbavu. Oceňujeme mierne pogumovaný povrch, ktorý zabraňuje šmýkaniu prstov. Pocit z klikania je na dobrej úrovni, scrollovacie koliesko je však trochu tvrdšie na stláčanie. Výrobca udáva životnosť spínačov na úrovni 3 miliónov kliknutí. Kábel je hladký, má 150 cm.

Priložená podložka pod myš svojou kvalitou spracovania neohúri, ale svoj účel plní dobre. A vzhľadom na cenu celého balenia jej ťažko niečo vytknúť.

Cena: 15 €

White Shark OCTAVIUS

White Shark OCTAVIUS

White Shark OCTAVIUS, Zdroj: White Shark

White Shark GM-5002 OCTAVIUS ponúka výbornú ergonómiu a na pohľad luxusné spracovanie. Príjemný a prémiový pocit pretrváva aj po chytení myšky do ruky. V tomto smere je OCTAVIUS o úroveň vyššie ako BLACK FOOT, rozdiel v cene je pritom minimálny. Treba však brať do úvahy, že v prípade BLACK FOOT myšky získate aj podložku pod myš priamo v balení.

OCTAVIUS využíva optický senzor Sunplus 199 a profily s nastavením rozlíšenia na úrovni 800, 1600, 2400, 3200, 4800 a 6400 DPI. K dispozícii je 6 tlačidiel – 2 hlavné, scrollovacie koliesko, zmena DPI a dve bočné tlačidlá. Rovnakú konfiguráciu má tiež BLACK FOOT a ide o štandard vo výbave herných myší. Pocit zo stláčania tlačidiel je pohodlný, nemáme pripomienky. To sa týka aj scrollovacieho kolieska. Spínače majú v tomto prípade garantovanú životnosť 5 miliónov kliknutí. V porovnaní s myškou BLACK FOOT chválime aj použitie zapleteného kábla. Dĺžka je 150 cm.

Cena: 16,80 €

White Shark LUMINOS

White Shark LUMINOS

White Shark LUMINOS, Zdroj: White Shark

White Shark MP-1861 LUMINOS je podložka pod myš s farebným podsvietením po bokoch. Ponúka 7 farieb a 3 dúhové efekty, medzi ktorými sa môžete prepínať stlačením tlačidla. Podložka má rozmery 800 × 350 mm, je teda poriadne veľká. Ku kvalite spracovania nemáme pripomienky, kvalita povrchu je na vysokej úrovni. Pokiaľ chcete využívať svetelné efekty, je potrebné ju pripojiť k počítaču pomocou USB kábla.

Cena: 18,96 €

White Shark PHANTEON

White Shark Phanteon

White Shark Phanteon, Zdroj: White Shark

White Shark PHANTEON 5v1 Gamepad Wireless je herný ovládač, ktorý umožňuje bezdrôtové pripojenie k počítaču, konzolám PlayStation 2 a 3 a tiež aj set-top boxom so systémom Android, resp. Android TV. Bluetooth pripojenie so smartfónom nie je k dispozícii a pri pohľade na aktuálnu situáciu na trhu – tento ovládač pravdepodobne využijete najmä na hranie na počítači či v kombinácii s Android TV boxom. Pokiaľ sa vám však na povale váľa starý PlayStation a neviete nájsť fungujúci gamepad, White Shark PHANTEON môže byť riešenie.

Ovládač je atraktívny najmä cenou. Na Slovensku sa predáva za 17,40 eura, kvalita tomu zodpovedá. Dizajn tela nepovažujeme z hľadiska ergonómie za veľmi pohodlný, avšak dá sa naň zvyknúť. Pocit pri stláčaní tlačidiel pripomína ovládače spred niekoľkých rokov a zďaleka zaostáva za dnešným štandardom typu Xbox One ovládač alebo DualShock 3 či 4. Uznávame, že tieto ovládače sú 2 až 3-krát drahšie, avšak z hľadiska herného zážitku sa oplatí priplatiť si a mali by ste vedieť, za čo platíte.

White Shark PHANTEON využíva na napájanie trojicu AAA batérií. Pripojenie k počítaču či konzole zabezpečuje USB prijímač. Ovládač ponúka 19 tlačidiel a aj funkciu vibračnej spätnej odozvy.

Cena: 17,40 €

Zapožičal: AGEM Computers

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit