Tento monitor od AOC je určený najmä používateľom, ktorí hľadajú cenovo dostupné riešenie 4K monitora.

Tento 28-palcový monitor využíva TN panel, má už spomenuté rozlíšenie 3840 x 2160 a 1 ms odozvu. Kontrastný pomer je štandardných 1000 : 1. Dizajn monitora neohúri, rám okolo displeja je lesklý. Stojan umožňuje zmeniť iba náklon obrazovky. Portová výbava obsahuje HDMI, DisplayPort aj VGA a DVI port. USB porty tu však nenájdete.

Vernosť zobrazenia farieb je štandardná, čo sa TN panelov týka. Farby sú vo všeobecnosti dobre podané, avšak nepôsobia natoľko živo ako v prípade IPS panelov. Pripomienky máme najmä k zobrazeniu svetlejších odtieňov šedej. Horšie sú aj pozorovacie uhly. Monitor preto odporúčame skôr pre potreby klasickej kancelárskej práce alebo na hranie.

Ovládacie prvky sú umiestnené na spodnom paneli a ide o klasické fyzické tlačidlá. Monitor obsahuje niekoľko všeobecných režimov a dokonca aj pár herných. Obnovovacia frekvencia je 60 Hz a AOC U2879VF podporuje aj technológiu FreeSync, ktorá funguje iba s grafickými kartami od AMD.

AOC U2879VF môže vďaka svojim herným funkciám zaujať aj hráčov, a to napriek tomu, že nejde o bežného zástupcu herných monitorov s dôrazom práve na túto funkcionalitu. V porovnaní s klasickými monitormi je však ponuka herných funkcií nadštandardná. Výhodou je aj 4K rozlíšenie a dobrá cena. Posledné dve menované vlastnosti môžu byť atraktívne aj v prípade, že hľadáte 4K monitor do kancelárie.

Cena: 320 EUR
Zapožičal: AOC

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit