Všetko sa udialo za zatvorenými dverami.

Spoločnosť Samsung usporiadala na veľtrhu CES tajné stretnutia s partnermi a zákazníkmi z radov operátorov, kde predstavila doteraz neohlásené produkty. To samo o sebe nie je prekvapujúce, pretože o tejto spoločnosti je známe, že v minulosti takéto a podobné kroky už podnikla.

Čo je viac prekvapujúce je to, čo sa na týchto stretnutiach tento týždeň preberalo. Po prvé, šéf Samsung Mobile Koh mal prezradiť oficiálne názov smartfónu, ktorý všetci poznáme pod názvom Galaxy Fold 2. Ďalšie skladateľné zariadenie sa však bude nazývať Galaxy Bloom. Na verejnosť sa dostal aj tajomný obrázok, ktorý sa mal na jednom zo stretnutí aj prezentovať.

Zdroj: GSMArena

Tento produkt má byť pravdepodobne určený predovšetkým ženám vo veku okolo 20 rokov, čo naznačuje názov, ale aj jeho tvar. Nový skladateľný smartfón nebude mať na displeji už nalepenú ochrannú plastovú fóliu tak, ako ju mal pôvodný Galaxy Fold. Galaxy Bloom dokáže nahrávať 8K video a bude aj jeden z prvých smartfónov, ktorý túto funkciu podporuje. Dostupné budú 4G aj 5G verzie.

Zdroj: GSMArena

Okrem toho Koh potvrdil aj špekulácie ohľadom pomenovania noviniek z radu Galaxy S. Tri modely predstavené na podujatí 11. februára sa budú nazývať S20, S20+ a S20 Ultra. Spoločnosť Samsung sa rozhodla, že nebude pokračovať v tradičnom označovaní, ale číslom 20 chce privítať aj nové desaťročie.

Galaxy S20 Ultra má údajne obsahovať fotoaparát s rozlíšením 108 Mpx a podporu až 100-násobného priblíženia. Všetky tri zariadenia budú podporovať nahrávanie v rozlíšení 8K.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky Amazfit Bip S: 40-dňová výdrž, nižšia cena

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.