Jack Dorsey, CEO Twitteru a Square má odvážne vízie pre Bitcoin. V rozhovore pre The Times sa vyjadril, že kryptomena Bitcoin sa podľa neho stane svetovou menou za 10 rokov.

Podľa Dorseyho nielen svet bude mať jednotnú menu, ale aj internet bude mať jednotnú menu. Nevyzerajú jeho prognózy ako reálne, pokiaľ by sa ale neudialo vo svete niečo výnimočné s globálnym dosahom.

Dorseyho tvrdenia, aj napriek obrovskej popularite kryptomien za posledné obdobie, nevyzerajú ako pravdepodobné.

Nie je veľkým prekvapením, že Dorsey je fanúšik Bitcoinu. Jeho spoločnosť Square, v ktorej je tiež riaditeľom, nedávno spustila vlastnú aplikáciu Square Cash, ktorá obchoduje práve s touto najrozšírenejšou kryptomenou Bitcoin.

Spoločnosť tiež publikovala vlastnú ilustrovanú knižku pre deti, ktorá sa zaoberá Bitcoinom a jeho výhodami. Možno CEO Dorsey verí v potenciál ďalších generácii, ktoré budú v duchu kryptomien vychovávané a vzdelávané.

Je pozoruhodné, že Dorsey bol v Londýne na pracovnom stretnutí pod záštitou svojej firmy Square a v rozhovoroch úplne odmietol odpovedať na otázky ohľadne problémov Twitteru. Uprednostil tak svoje vízie, pred reálnymi problémami svoje druhej spoločnosti? Možno si iba zachoval profesionálny odstup.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Spam a phishing: Kyberzločinci v roku 2017 zneužívali hlavne popularitu Bitcoinu a futbalu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.