Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Zyxel na trh práve prichádza s novým firmwarom ZLD 4.60 pre výrazné posilnenie výkonu a ochrany sietí a s dvoma novými firewallmi  série USG FLEX pre malé a stredne veľké organizácie.

Spoločnosť Zyxel Networks predstavila nové firewally USG FLEX 100W a USG FLEX 700 a tiež firmware ZLD 4.60 pre výrazné posilnenie ochrany poskytované bezpečnostnými firewallmi. Tieto novinky malé a stredne veľké organizácie účinne a flexibilne ochránia pred stále dômyslnejšími kybernetickými hrozbami a pomôžu im zachovať prevádzku v novo vzniknutej realite.

Podľa správy, ktorú nedávno publikovala Agentúra Európskej únie pre kybernetickú bezpečnosť (ENISA), sa ruku v ruke s novou fázou digitálnej transformácie ďalej rozširuje záber kybernetických útokov. Pandémia ochorenia COVID-19 urýchlila tempo digitalizácie a mnohé spoločnosti donútila previesť kvôli zachovaniu svojej prevádzky zamestnancov na prácu z domu, a to prakticky zo dňa na deň. Táto náhla zmena pracovných postupov kladie na organizácie značné nároky, a to mimo iného z hľadiska zaistenia optimálnej ochrany sietí a čo najvhodnejšieho využitia jej obmedzených financií a zdrojov.

Rastúce portfólio firewallov USG FLEX poskytuje malým a stredne veľkým organizáciám riešenie typu „všetko v jednom“

S cieľom uspokojiť potreby ešte väčšieho okruhu zákazníkov spoločnosť Zyxel práve posilnila sériu USG FLEX o dva nové firewally. Konkrétne sa jedná o firewall USG FLEX 100W, ktorý predstavuje základný model s integrovanou funkciou WiFi, a o USG FLEX 700, novú vlajkovú loď tejto série, ktorá zvládne až 800 súčasne prihlásených zariadení. Vedľa robustného a škálovateľného zabezpečenia sietí malých a stredne veľkých organizácií poskytujú firewally USG Flex tiež vzialený prístup pomocou VPN, správu WiFi prístupových bodov a komplexnú paletu hotspot funkcií.

Lepší výkon vďaka kontrole SSL

Vedľa nových firewallov spoločnosť Zyxel prichádza tiež s vylepšeným firmwarom ZLD 4.60, medzi ktorého prednosti v porovnaní s predchádzajúcou verziou patrí trikrát až päťkrát rýchlejšia kontrola SSL*. Pre užívateľov to znamená vyšší výkon na ich stávajúcom hardvéri, lepšie fungujúce šifrovanie a dešifrovanie a rýchlejšie generovanie certifikátov.

Podpora TLS 1.3 pre dôkladnejšiu ochranu

Vylepšená kontrola SSL novo podporuje tiež poslednú verziu protokolu Transport Layer Security (TLS) pre zabezpečenie HTTPS komunikace medzi servermi a ich klientami. Kompatibilita s protokolom TLS 1.3 prináša užívateľom zariadení Zyxel lepšie zabezpečenie, vyšší výkon a spoľahlivejšiu ochranu súkromia proti stále vynaliezavejším kybernetickým zločincom.

Komplexné filtrovanie obsahu

Vedľa stávajúceho filtrovania IP adries a kontroly URL adries firmware ZLD 4.60 novo ponúka tiež filtrovanie DNS od spoločnosti McAfee. Tieto tri služby sú k dispozícii pre sériu firewallov ATP, pričom ich spojením vzniká komplexné a robustné riešenie, ktoré užívateľom znemožňuje návštevu domén so škodlivým obsahom a ďalších konkrétnych stránok. Pre získanie prehľadu o nebezpečných doménach, hrozbách a typoch dotazov majú správcovia prostredníctvom služby SecuReporter jednoduchý prístup k analýzam filtrovania obsahu.

„Malé a stredne veľké organizácie dnes usilovne hľadajú cesty, ako v súčasnej nepredvídateľnej dobe efektívne zaistiť dlhodobú budúcnosť svojej prevádzky a súčasne spravovať sieťové prostredie s veľkým počtom užívateľov pracujúcich z domu,“ podotýka Martin Bratičák, Head of Channel for CEE vo spoločnosti Zyxel. „A presne to im ponúkajú dva nové firewally série USG FLEX a vylepšené bezpečnostné parametre firmwaru ZLD 4.60. Bez ohľadu na ich zdroje a rozpočet teraz týmto zákazníkom môžeme ponúknuť firewallové riešenie, ktoré je robustné, spoľahlivé a súčasne škálovateľné.“

Bližšie informácie nájdete na stránkach: https://www.zyxel.com/products_services/USG-FLEX-Firewall-USG-FLEX-100W/

* Pri zapnuté kontrole HTTPS protokolu s defaultým nastavením zariadenia — firewall routing, NAT a ADP.

Značky: