Stále viac ľudí na Slovensku mieri za nákupmi do menších predajní. Nové trendy v zákazníckom správaní potvrdil aj pilotný projekt VIVA BILLA predajní potravín na čerpacích staniciach.

Spoločnosti OMV a BILLA tak uzatvorili strategické partnerstvo a na čerpacie stanice sna Slovensku a dostane široká ponuka potravín. Vznikne sieť predajní, ktoré ponúknu nákup kvalitných a čerstvých potravín počas bežných dní i sviatkov, keď sú ostatné obchody zatvorené.

Tlačová konferencia BILLA a OMV na čerpacej stanici v Bratislave
Tlačová konferencia BILLA a OMV na čerpacej stanici v Bratislave

Takmer 9 z 10 Slovákov považuje koncept potravín na čerpacej stanici podľa prieskumu agentúry 2muse za výhodný. Najviac by ho využili cestou do práce a z nej, vo večerných a nočných hodinách, keď sú už ostatné obchody zatvorené. A tiež počas štátnych sviatkov či dní pracovného pokoja. Až 60 % Slovákov sa vyjadrilo, že by počas štátnych sviatkov využilo na nákup čerpaciu stanicu s potravinami. Najväčším benefitom pre najširšiu skupinu spotrebiteľov (až 77 %) je pri prepojení tankovania s nákupom potravín praktické ušetrenie času.

Takto je dnes vybavená čerpacia stanica BILLA
Takto je dnes vybavená čerpacia stanica BILLA

Za posledný rok v spolupráci s OMV Slovensko spustila BILLA ponuku čerstvých potravín na dvoch čerpacích staniciach v Bratislave a po jednej v Trenčíne, Šamoríne a Nitre. Teraz tento koncept ponúkajú naprieč celým Slovenskom. Možnosť nakúpiť si čerstvé a kvalitné potraviny si medzi zákazníkmi OMV našla množstvo priaznivcov. Do konca roka by preto mali byť predajne VIVA BILLA otvorené už na 20 čerpacích staniciach, počas najbližších troch rokov by malo pribudnúť ďalších 50 prevádzok.

Na čerpacej stanici OMV
Na čerpacej stanici OMV

V nových predajniach nájdete okrem obľúbeného pečiva a mliečnych výrobkov aj bohatý výber zeleniny a ovocia, mäsové výrobky i základnú ponuku trvanlivých potravín. Sortiment sa v predajniach VIVA BILLA bude počas roka obmieňať.

Spolupráca medzi oboma spoločnosťami sa nebude viazať len na čerpacie stanice. V rámci partnerstva postupne pribudnú na parkoviskách pred vybranými obchodmi BILLA elektrické nabíjačky OMV, ktoré vám umožnia dobiť si počas nákupu svoje elektrické vozidlo.

Zdroje: OMV, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.