Konvertibilný tablet so systémom Windows 10 S a procesorom Snapdragon 835.

Lenovo je ďalší výrobca, ktorý predstavil svoje mobilné zariadenie s procesorom Snapdragon 835. Tento procesor poháňal mnohé minuloročné vlajkové lode medzi smartfónmi a teraz prichádza do segmentu Windows počítačov.

Miix 630 je konvertibilný tablet. Jeho 12,3-palcový displej s rozlíšením 1920 × 1280 px môžete používať samostatne alebo v režime notebooku pomocou priloženého obalu s klávesnicou a stojanom. Novinkou je, že stojan nie je súčasťou tabletovej časti, ktorá má teraz jednoliaty a hladký chrbát.

Hlavnou výhodou procesora Snapdragon 835 je nižšia energetická náročnosť ako v prípade procesorov Intel Core. Na porovnanie výkonu si však budeme musieť počkať, túto informáciu nám zatiaľ nedokázal nikto poskytnúť. Predpokladáme, že Snapdragon 835 ponúkne lepší zážitok ako zariadenia s Intel Atom, v niektorých aplikáciách však bude pomalší ako Intel Core. Miix 630 by však mohol byť výborný prístroj na mobilnú kancelársku prácu.

Súčasťou balenia je obal s klávesnicou a stojanom aj dotykové pero

Tablet využíva operačný systém Windows 10 S, ktorý je možné upgradnúť na Windows 10 Pro za poplatok. Procesor je však optimalizovaný najmä na používanie univerzálnych Windows aplikácií. Lenovo udáva výdrž až 20 hodín prehrávania videa a súčasťou výbavy je slot pre nano SIM kartu. Vo výbave nájdete aj jeden USB-C port.

Miix 630 má hrúbku 15,6 mm a hmotnosť 1,33 kg. Dostupnosť nepoznáme, americká cena je stanovená na 799 dolárov bez dane pre najlacnejšiu konfiguráciu. Súčasťou balenia je dotykové pero a ochranný obal s klávesnicou a stojanom. Miix bude k dispozícii so 4 GB a 8 GB RAM a s úložiskom od 64 GB do 256 GB.

Prečítajte si aj:

Microsoft predstavil Windows 10 notebooky s procesorom Snapdragon 835. Sľubuje 20-hodinovú výdrž

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit