Jedno z prvých praktických využití RGB osvetlenia.

Farebné podsvietenie a osvetlenie herných monitorov a príslušenstva je v posledných rokoch čoraz obľúbenejšie. Výrobcovia takýmto spôsobom dávajú hráčom možnosť vytvoriť vizuálny efekt a obohatiť si tak zážitok z hrania. Nový monitor od MSI však ide ešte o krok ďalej a osvetlenie využíva aj na poskytovanie informácií v reálnom čase. V praxi to znamená, že napr. pri hraní titulu Counter-Strike máte neustály prehľad o aktuálnom zdraví a nábojoch, nakoľko osvetlenie stále periférne vnímate.

RGB osvetlenie je v prípade monitorov MSI Optix MPG27C a Optix MPG27CQ prakticky umiestnené na prednej strane monitora, na spodnom rámiku pod displejom. Je rozdelené do piatich zón, každú tvorí 8 LED diód. Osvetlenie využíva platformu SteelSeries GameSense, cez program SteelSeries Engine si ho môžete nastaviť a zosynchronizovať aj s ďalším príslušenstvom. Tiež si môžete nastaviť, aby vás upozorňovalo na notifikácie zo služby Discord.

Optix MPG27C a Optix MPG27CQ ponúkajú 27-palcový zaoblený VA panel s rozlíšením 1080p alebo 1440p. Majú 144 Hz obnovovaciu frekvenciu a zaoblenie 1800R. Odozva monitorov je 1 ms, k dispozícii sú dva HDMI 2.0 porty, jeden DisplayPort 1.2 a dva USB 3.0 porty. Monitory sú podsvietené aj na zadnej strane.

Cena pre náš trh nebola zatiaľ oznámená, monitory by sa mali začať predávať v marci.

Prečítajte si aj:

MSI a SteelSeries predstavuje spoločné riešenie podsvietenia

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit