Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Monitory sú vybavené technológiou Eye-Tracking, rovnako ako nový rad pokročilých herných monitorov Predator

  • Acer Predator Z301CT je prvý zakrivený monitor s pomerom strán 21: 9 a funkciou eye-tracking na svete pre skutočne maximálne pohlcujúci zážitky v hrách – tento produkt získal prestížne ocenenie CES 2017 „Best of Innovations“ v kategórii počítačových periférií. Získal najväčší počet bodov zo všetkých prihlásených produktov
  • Hráči môžu otestovať svoje limity s bleskovo rýchlou obnovovacou frekvenciou 240 Hz, a to hneď pri dvoch nových modeloch Predator XB2 – Acer Predator XB252Q a Predator XB272
  • Všetky tri nové monitory sa môžu pochváliť technológiou NVIDIA G-Sync s rýchlym vykresľovaním akčných scén a dramatickými prechody pre neuveriteľne realistické hranie

Spoločnosť Acer, popredný celosvetový výrobca a inovátor v oblasti herných monitorov, dnes oznámila dostupnosť 30“ monitoru Predator Z301CT, ktorý získal ocenenie CES 2017 Innovations Award. Ide o prvý monitor na svete s pomerom strán 21: 9 a funkcií eye-tracking od Tobii. Spoločnosť tiež predstavila dva modely z radu Predator XB2, ktoré sú vybavené 25“ a 27“ plochou obrazovkou s extrémne rýchlou obnovovacou frekvenciou 240 Hz. Všetky tieto tri nové modely sa môžu pochváliť agresívnym vzhľadom vďaka elegantnému čiernemu rámčeka s ostrými uhlami a odvážnym červeným doplnkom a boli tiež vybavené technológiou NVIDIA G-SYNC pre mimoriadne plynulé hranie.

Acer Predator Z301CT – prvý zakrivený monitor s funkciou Eye-Tracking

Čo sa týka ponorenia sa do hry, stojí 30“ Acer Predator Z301CT na vrchole, o čom svedčí aj získané ocenenie CES 2017 „Best of Innovations“ v kategórii počítačové príslušenstvo. Technológia eye-tracking od Tobii, ktorou je tento monitor vybavený, pridáva hráčom do ich arzenálu ovládacích prvkov nástroj, ktorý im pomôže intuitívne zamieriť, strieľať a preskúmavať okolie. Účelom tejto technológie je skôr dopĺňať než nahrádzať tradičné ovládanie hier. Eye-tracking využíva pohyby očí hráčov pre vytvorenie nového vstupu. V kombinácii s myšou a klávesnicou alebo gamepadom prináša hráčom bohatšie, intenzívnejšie zážitky, pretože sú schopní napodobniť akcie, ktoré sa vyskytujú v reálnom živote – napríklad pri pohľade do úkrytu alebo pri zameriavaní sa na cieľ. Uhol záberu kamery sa tiež automaticky natočí podľa toho, na ktorý okraj obrazovky sa oko hráča zameria. Herné prostredie a postavy reagujú podľa toho, ako sa hráč rozhliada a zvuky aj grafika v hre sa dynamicky prispôsobí tomu, kam sa hráč pozerá. Sledovanie pohybu očí podporuje viac ako 45 herných titulov, ako je napríklad Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided a WATCH_DOGS 2 . Okrem toho monitora nechýba ultra širokouhlý Full HD (2 560 × 1 080 px) displej so zakrivením 1800R, vďaka ktorému je hranie atraktívnejšie a zábavnejšie.

Medzi ďalšie kľúčové vlastnosti patrí rýchla obnovovacia frekvencia 200 Hz a nízka doba odozvy 4 ms. Široké 178° pozorovacie uhly a mimoriadne tenký rámik poskytuje maximálnu zobrazovaciu plochu. Pre čo najpohodlnejšie používanie sa dá monitor nakloniť v uhloch od -5° do 35° a výškovo nastaviť v rozsahu 120 mm. Dvojica 3W reproduktorov s funkciou DTS Sound prináša kvalitný zvuk pre ešte väčšie prehĺbenie už tak pohlcujúceho zážitku.

Nový rad Predator XB2 – ultrarýchla obnovovacia frekvencia 240 Hz

Rad Predator XB2 bola už od začiatku postavená pre intenzívne, rýchle akcie a turnaje. 24,5“ monitor Predator XB252Q a 27“ Predator XB272 sa môže pochváliť technológiou NVIDIA ELMB, rýchlou odozvou 1 ms a vysokou 240 Hz obnovovacou frekvenciou. Vďaka úplne plynulým rýchlym scénam, ostrým hranám a dramatickým prechodom bez rozmazania či duchov prináša neuveriteľne realistické herné zážitky.

Vynikajúcu kvalitu obrazu zabezpečuje rozlíšenie Full HD 1080p a obrovský kontrastný pomer 1000:1. Bezrámečková konštrukcia ZeroFrame je ideálna pre viac monitirové riešenie a ergonomický stojan hráčom umožňuje nájsť perfektné pozíciu pre sledovanie obrazu vďaka náklonu od -5° do 20°, natočenie od + 45° do -45°, otočenie pivot až 90° v smere hodinových ručičiek a výškovému nastavenie v rozmedzí 115 mm. Monitory možno ľahko vybrať zo stojanu VESA pre montáž na stenu, čím ušetríte priestor na pracovnom stole a sponou na káble zaistíte, že na stole nebude neporiadok. Oba monitory sú tiež vybavené dvomi 2W reproduktormi.

Zbrusu nové modely Predator

Vďaka technológii GameView môžu hráči rýchlo prepínať medzi troma upraviteľnými profily zobrazenia pre vyladenie nastavenia v hre, bez toho aby museli prechádzať OSD menu – každá ušetrená sekunda prináša významnú výhodu. Medzi špeciálne nastavenia patrí posilnenie čiernej dark boost (nastavenie úrovne čiernej), aby jasne videli hrozby v tme, ďalej asistent zameriavacieho bodu pre presnú streľbu, rovnako ako možnosť nastaviť si obnovovaciu frekvenciu priamo na monitore.

Do súboru technológiou Acer EyeProtect, ktorými sú tieto nové monitory vybavené, patrí funkcia flicker-less zabraňujúca blikanie obrazu, filter modrého svetla, technológie ComfyView a low-dimming. Všetky tieto technológie pomáhajú chrániť zrak pred blikajúcim obrazom, vysokým jasom obrazovky, vystavenie modrému svetlu a presvetleniu. Môžu pomôcť znížiť namáhanie zraku počas dlhého hrania. Výborná konektivita zahŕňa vstup HDMI, DisplayPort 1.2 a USB 3.0 HUB (1 vstup / 4 výstupy).

Ceny a dostupnosť

Acer Predator Z301CT bude k dispozícii v oblasti EMEA od februára za 919 EUR.

Predator XB252Q bude k dispozícii v oblasti EMEA od februára za 599 EUR.

Predator XB272 bude k dispozícii v oblasti EMEA od februára za 669 EUR.

Značky: