Výrobca nástrojov, ako sú motorové píly alebo vŕtačky, prichádza s trochu odlišnou novinkou.

Na CESe predstavil akumulátor, ktorý slúži na poháňanie nástrojov vhodných pre majstrovanie vo vašej dielni, no zároveň nabije smartfón alebo tablet. Má totiž USB port.

Je to zaujímavá novinka, ktorá ukazuje ako sa tradičné IT nápady uplatňujú postupne v ďalších sférach. Napokon, je to veľmi príjemný nápad, najmä keď zoberieme, že celé riešenie je vlastne inteligentné. Akumulátor totiž môžete ovládať cez aplikáciu v smartfóne.

IMG_9476.0_nowat

Akumulátor je kompatibilný s existujúcimi nástrojmi tejto značky a mobilná appka môže spravovať viac takýchto akumulátorov. Podľa uvedených informácií stojí 69 USD, čo je o 20 USD viac ako bežná 20V Li-Ion verzia. V aplikácii si ich môžete pomenovať, aby ste videli, ktorá je k akému zariadeniu zapojená.

Samozrejmosťou je sledovanie jej zostávajúcej kapacity. Pointa je ale aj inde. Môžete totiž baterku na diaľku zamknúť. Tým sa vyhnete, aby vaše deti špekulovali s vŕtačkou alebo nebezpečnejšími nástrojmi. Hovorí sa aj o ďalšom nápade a tým je zabudovanie GPS. Tým by ste mohli mať prehľad, kde je váš nástroj, minimálne teda aspoň, kde sa nachádza akumulátor.

Zdroj: The Verge

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.