Oblasť smart bicyklov nie je pre čínske LeEco žiadnou novinkou, keďže už od apríla minulého roka sa predáva model Le Syvrac. Včera na výstave v Las Vegas predstavila dva ďalšie modely bicyklov budúcnosti.

Sú nimi Smart Road Bike, určený na cestnú cyklistiku a Smart Mountain Bike pre vyznávačov horských trás. Vďaka odľahčenej kostre tvorenej karbónovými vláknami sú oba veľmi ľahké s hmotnosťou len 8,3 kg pri cestnom, respektíve 12,2 kg pri horskom variante. Každý je vybavený tzv. Bike OS, postavenom na Androide vo verzii 6.0 Marshmallow. O jeho chod sa postará procesor Snapdragon 410 a na ovládanie je určený 4 palcový displej umiestnený na riadidlách. Zárukou nadštandardnej výdrže má byť vymeniteľná batéria s kapacitou  6000 mAh.

LeEco Smart Road Bike

Poďme k výhodám. Smart bicykle disponujú rozličnými funkciami, ktoré by ste pri bežných bicykloch márne hľadali. Jednou z najužitočnejších je určite navigácia, pričom priamo integrované sú osvedčené HERE Mapy. Ďalej vám môžu poslúžiť akcelerometer, barometer, rôzne výstražné signály či budík (môže sa hodiť pri mikrospánku). Diagnostiku a vyhodnocovanie fyzickej záťaže počas bicyklovania zabezpečí podpora aplikácií tretích strán, v spolupráci s ktorými bude vedieť Smart Bike monitorovať vašu pulzovú frekvenciu. LeEco nezabudlo ani na fanúšikov sociálnych sietí, ktorí budú môcť zdolané cesty okamžite zdieľať so svojimi priateľmi.

 

LeEco Smart Mountain Bike

Zaujímavou je tiež funkcia „walkie–talkie“, ktorá umožní komunikáciu s kompatibilnými LeEco Smart bicyklami v prípade, že sú vo vašej blízkosti. Ak náhodou nikoho takého nenájdete, spoločnosť vám môže robiť hudba, ktorú je možné prehrávať online i offline. Neznámou zatiaľ ostáva cena noviniek. Tá bude zverejnená až pri spustení oficiálneho predaja, ktorý ma odštartovať v USA v druhom kvartáli tohto roka.

Značky: