Pôvodne tabletový projekt prichádza aj do sveta smartfónov.

Project Tango od Googlu bol navrhnutý ako vývojárska platforma. Pôvodne bol dostupný vo forme tabletu s procesorom NVIDIA Tegra K1 a jeho výnimočnosť spočívala vo viacerých kamerách a pokročilých pohybových senzoroch, ktoré sa v zariadení nachádzajú. Tablet vďaka tomu dokáže v reálnom čase spoznávať svoje okolie, sledovať pohyb a takisto určovať aj vzdialenosť objektov. Vďaka tomu dokáže vytvoriť v reálnom čase aj 3D modely svojho okolia. Využitie tabletu prezentuje staršie video.

Najnovšie tieto technológie prichádzajú do sveta smartfónov. Googlu s touto úlohou pomáha spoločnosť Lenovo. Nový smartfón sa dostane na trh v lete 2016. Bude využívať procesor Qualcomm Snapdragon a podľa výrobcu zmení obrazovku na magické okno, ktoré je schopné previesť digitálne informácie a objekty do reálneho sveta. Lenovo, Google a Qualcomm Technologies úzko spolupracujú na optimalizácii softvéru a hardvéru, aby zabezpečili, že spotrebitelia z platformy Project Tango vyťažia čo najviac.

Ako sme už spomenuli, zariadenia podporujúce Project Tango vedia rozpoznať miesta, kde ste už boli, ako napríklad vaša obývačka, kancelária alebo verejné priestory. Na rozdiel od GPS, sledovanie pohybu v rámci Project Tango funguje vo vnútri, čo používateľom umožňuje presne prechádzať nákupným centrom alebo dokonca nájsť konkrétny tovar v obchode, kde sú takéto informácie dostupné. Vďaka senzoru vedia zariadenia Project Tango tiež zachytiť 3D rozmery miestnosti, čo poskytne miery, ktoré môžete využiť pri nákupe nábytku alebo dekorácií.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit