Lenovo zavádza novú hernú sériu s názvom Legion, prvé lastovičky vyzerajú veľmi dobre.

Hoci niektoré správy hovoria o tom, aký je to unikátny notebook po dizajnovej stránke, nemyslíme, že je tu veľa zmien oproti niektorým modelom z minulosti.

Lenovo Legion Y720, autor obrázkov: Sam Byford

Lenovo totiž doteraz nemalo vyhradenú hernú značku. Iste, niektoré notebooky boli určené hráčom, no neboli nijako výrazne odlíšené. Práve toto by sa malo „légiou“ zmeniť. Lenovo sa tak pridá k herným sub-značkám ako Acer Predator, ASUS Republic of Gamers alebo HP Omen.

Lenovo Legion Y720, autor obrázkov: Sam Byford

Prvými zástupcami značky sú Lenovo Y520 a Y720. Ide o 15,6“ notebooky s najnovšími procesormi Intel a až v štvorjadrovej verzii Intel Core i7-7700HQ pri modeli Y720. Tento model má zároveň 4K displej a multi-farebnú podsvietenú klávesnicu. Oproti tomu lacnejší model Y520 má len Full HD rozlíšenie a jednofarebné podsvietenie klávesnice červenou farbou. Rozdiely sú aj v grafike. Lepší model má Nvidia GeForce GTX 1060 a slabší GTX 1050.

Model Y720 chce zaujať aj podporou zvuku Dolby Atmos. Tento zvuk by mal byť pri hraní hier podstatne vernejší, najmä čo sa týka priestorovej orientácie. Hoci má Y720tka lepšie reproduktory ako Y520, na najlepšie vychutnanie si Atmosu je ideálne zapojiť slúchadlá. Ak hráte Overwatch, Dolby Atmos príde vhod. Nateraz je to jediná hra s podporou pre tento priestorový zvuk.

Najväčším lákadlom môže byť cena notebookov. Y520 začína na 899 EUR a model Y720 bude k dispozícii za cenu od 1399 EUR. Obe novinky budú na trhu od marca tohto roku.

Prečítajte si:

Testovali sme: Herný notebook Lenovo IdeaPad Y700-15ISK

Zdroj: The Verge

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.