Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Popredný výrobca displejov a monitorov, predstaví v rámci veľtrhu CES 2017 prémiové HDR monitory určené profesionálom i hráčom. Návštevníci veľtrhu si budú môcť vyskúšať aj prvý multimediálny monitor s technológiou Chromecast.

„Aby sme zostali na ozajstnej špičke trhu s monitormi, pracujeme s najnovšími technológiami a trendami,“ hovorí Andrea De Sousa z LG. „Ponuka obsahu v HDR stále rastie, a to nielen v oblasti filmov, ale aj hier. Túto technológiu navyše ocenia aj tí, ktorí pre svoju prácu vyžadujú perfektné zobrazenie farieb a detailov. Chceme zákazníkom vždy ponúknuť ten najlepší obraz, ktorý im uľahčí prácu a spríjemní zábavu.“

Pre fotografov i hráčov

UHD 4K monitor (model 32UD99) s rozlíšením 3840 x 2160 bodov a podporou štandardu HDR10 je vďaka svojej veľkosti 32 palcov, skvelému jasu a zobrazeniu farieb vhodný predovšetkým pre profesionálnu úpravu fotografií a videí. IPS panel si poradí až s 95% farebného spektra DCI-P3, funkcia True Color Pro potom zaisťuje neprekonateľnú presnosť reprodukcie farieb, čo ocenia nielen tvorcovia mediálnych obsahov. Monitor 32UD99 je kompatibilný aj s novou generáciou HDR herných konzol, čím sa stáva aj skvelým spoločníkom pre príležitostných i profesionálnych hráčov.

Elegantný a nadčasový dizajn monitora podtrhuje USB port typu C, s ktorým sa úplne minimalizuje prítomnosť nevzhľadných káblov. Na pripojenie, nabíjanie a prenosu dát z notebooku do displeja tak stačí jeden jediný kábel. Úzky stojan ArcLine, nenápadný rám displeja a vstavané reproduktory s technológiou Rich Bass sú doladením čistých línií.

Multimediálny monitor s podporou Chromecast

Multimediálny 34-palcový Ultrawide Mobile+ Monitor (model 34UM79M) s pomerom strán 21: 9 je prvým displejom s podporou technológie Chromecast. Streamovanie filmov, hudby, hier i obsahu z mobilných zariadení do monitora tak prebieha ľahko a rýchlo. Zdieľanie plochy navyše umožňuje simultánne používanie počítača i mobilného zariadenia. Podobnú funkciu ovládania ako majú počítače, telefóny či tablety, pomocou myši a klávesnice, ponúka i Dual Controller Plus. Aplikácia LG Mobile+ Monitor ponúka možnosť vzdialeného ovládania radu nastavení monitora, medzi ktoré patrí napríklad vstup, hlasitosť, pomer strán či úprava PBP/PIP.

V rámci veľtrhu CES budú predstavené aj UltraFine 5K a 4K displeje a 34″ UltraWide herný monitor s pomerom strán 21: 9 (model 34UC99). Tento model vyniká technológiami AMD FreeSync, 1 ms Motion Blur Reduction, Dynamic Action Sync a Black Stabilizer, ktoré sú nielen pre profesionálne hranie hier úplnou nevyhnutnosťou.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.