Nový smartfón, nové možnosti.

LG v októbri 2020 predstavilo smartfón Wing s atypickým dizajnom, ktorý ponúkal celkom nový pohľad nielen na dizajn, ale aj na možnosti ovládania. Všetci však vieme, ako smartfónová divízia značky LG nakoniec skončila, čiže tento model bol v konečnom dôsledku jedným z posledných, ktoré uviedla na trh. Na druhej strane je tu Samsung, ktorý okrem štandardných smartfónov ponúka aj skladateľné modely typu Fold a Flip.

Je všeobecne známe, že v tejto oblasti je práve táto kórejská spoločnosť veľmi úspešná, čo dokazuje aj jej najnovšia séria smartfónov Galaxy Z Fold6 a Z Flip6. Keďže práve Samsungu sa v tomto pomerne novom segmente darí, tak to mu ponúka možnosti na ďalšie experimenty s dizajnom “netradičných smartfónov, ktorý odhaľuje aj najnovší patent. 

LG Wing
LG WING

Portál MySmartPrice informuje, že v databáze Svetovej organizácie duševného vlastníctva (WIPO) sa nachádza smartfón spoločnosti Samsung, ktorý až nápadne pripomína netradičný model LG Wing. Hoci toto zariadenie pripomína klasický smartfón, tak tomu tak nie je, pretože obsahuje sekundárny displej nachádzajúci sa v spodnej časti. Okrem toho sa zdá, že súčasťou tohto zariadenia nie je iba otočný mechanizmus, ale aj pánt, ktorý je súčasťou všetkých skladateľných zariadení. Nákresy dokonca počítajú s umiestnením ostrovčeka fotoaparátu v pravom hornom rohu, ale zobrazujú aj nabíjací port, mikrofón a reproduktory.

Ak by sa toto zariadenie nakoniec predsa len dostalo na trh, čo nie je zaručené, tak by ponúklo celkom nové možnosti zobrazovania a ovládania, čo ocenia aj tí najnáročnejší používatelia. Otázne je to však s odolnosťou tohto zariadenia, keďže je zjavné, že by môže obsahovať veľa pohyblivých častí.

V tejto fáze je však zjavné, že toto zariadenie nie je pre Samsung prioritou, keďže viacerí čínski výrobcovia už teraz začínajú pracovať na tri-fold skladateľných smartfónoch, ktorým sa možno bude snažiť konkurovať aj Samsung, čo je zatiaľ málo pravdepodobné, keďže kórejská spoločnosť si teraz vystačí so sériami Galaxy Fold a Flip.

Ak by sa teda Samsung nakoniec predsa len rozhodol smartfón v štýle LG Wing predstaviť, tak to môže byť pokojne aj otázka niekoľkých rokov. Na druhej strane vlastniť tento patent ako „poistku do budúcnosti sa taktiež počíta, pretože Samsung môže nakoniec predstaviť niečo oveľa lepšie, ako to, čo vidíme na aktuálnych patentových obrázkoch.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.