Doplnené: Doplnili sme fotografie priamo z výstavy CES.

Na tohtoročnom CES spoločnosť Royole predstavila zaujímavý koncept ohýbateľného smartfónu, ktorý má nájsť využitie najmä pri športe. 

Royole je mladou technologickou firmou, založenou v roku 2012 absolventmi prestížnej Stanfordskej univerzity. Venuje sa vývoju rôznych inteligentných zariadení s dôrazom najmä na flexibilné displeje a senzory.

FlexPhone spája smartfón a inteligentné fitness hodinky do jedného zariadenia. Vo vystretom tvare funguje ako klasický telefón s Androidom. Keď si pôjdete zabehať, môžete ho pohodlne zrolovať okolo zápästia a v tom momente sa z neho stáva fitness tracker.

Dokáže monitorovať pulzovú frekvenciu, počet prejdených krokov aj zabehnutú vzdialenosť. Pohodlnému noseniu na zápästí je prispôsobená jeho hmotnosť (100 g) i hrúbka (6 mm). Ďalšou výhodou, ktorú Royole vyzdvihuje, je zvýšená odolnosť voči poškodeniu v porovnaní s klasickými neflexibilnými telefónmi.

Na úkor svojej jedinečnosti je na tom FlexPhone trochu slabšie s možnosťami konektivity. Podporuje len siete typu 3G, čo je v dnešných časoch trochu málo. Podľa slov zakladateľa a generálneho riaditeľa firmy Royole Billa Liua, by sa mohol začať masovo vyrábať koncom tohto roka v Shenzene, kde práve spoločnosť buduje svoju továreň. Aká by mala byť jeho cena, sa zatiaľ nevie.

Značky: