Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Česká online psychologická platforma Talk2amy, založená na umelej inteligencii, a slovenská technologická spoločnosť InoBat, ktorá sa zameriava na vývoj inovatívnych a na mieru navrhnutých batérií, sa dohodli na strategickom partnerstve.

InoBat, známy svojim progresívnym prístupom aj v oblasti ľudských zdrojov, kde rešpektuje individualitu jednotlivca a zameriava sa na kultúru postavenú na dôvere a motivácii – od výberu, cez zapojenie až po jeho rast v spoločnosti, sa rozhodol, že Talk2amy je presne tým inovatívnym nástrojom, ktorý mu pomôže túto víziu realizovať. Postupne by ju rád integroval do svojich oblastí HR.

InoBat začne platformu Talk2amy postupne zavádzať v HR oblastiach, ktoré súvisia s výberom ľudí, hodnotením potenciálu, jeho následným rozvojom a budovaním firemnej kultúry. „V InoBate sú ľudia základom všetkého, usilujeme sa o spoluvytváranie spoločnosti spôsobom, kedy výkonnosť bude dosahovaná cez dôveru a motiváciu. Aby sme to dosiahli, je potrebné, aby sme boli inovatívni vo všetkom, čo robíme: ako formujeme organizáciu, definujeme role, vizualizujeme ideálneho kandidáta, hľadáme talenty, budujeme tímy, rozvíjame lídrov a spoluvytvárame našu kultúru. Talk2amy, ktorá v sebe kombinuje vedecký prístup založený na dátach a ľudskú osobnosť, nám pomôže lepšie rozpoznať potenciál našich zamestnancov a podporiť ich rast,“ vysvetľuje Victoria Vernarecová, CHRO InoBatu.

Martin Rücker, zakladateľ spoločnosti Mongata, ktorá platformu Talk2amy prevádzkuje, k tomu dodáva: „Podobne ako InoBat vidíme dôležitosť a dlhodobú potrebu kvalifikovaného rozvoja ľudského potenciálu jednotlivca, tímu i celej spoločnosti. A práve týmto smerom vyvíjame aj našu platformu Talk2amy.“

Talk2amy predstavuje unikátne spojenie psychológie a najnovších technológií, akými sú umelá inteligencia, pokročilá matematika, alebo cloudové technológie. Talk2amy je založená primárne na technológiách spoločnosti Microsoft, ktorá je zároveň technologickým partnerom Mongaty v rámci projektu „Microsoft for Startups“. Jej platforma už niekoľko rokov ponúka svoje služby zákazníkom v Českej republike a najnovšie aj na Slovensku. Patria medzi ne napr. spoločnosti ako Unipetrol či Spolana, vzdelávacie agentúry ako Top Vision, konzultačné spoločnosti, vybrané nemocnice aj jednotliví psychológovia. Po vstupe na Slovensko, plánuje Mongata sprístupniť svoje služby aj v ďalších krajinách EÚ.

„Som veľmi rád, že môžeme spolupracovať práve s InoBatom, partnerom, ktorý sa pozerá na prácu s ľuďmi novým, celostným spôsobom. S partnerom, ktorý chápe nevyhnutnosť práce s ľudským potenciálom od náboru, cez tvorbu tímov až po zisťovanie spokojnosti zamestnancov. Vďaka tomu využije celý potenciál Talk2amy,“ dopĺňa Rücker.

Obidve spoločnosti veria, že táto spolupráca im pomôže ilustrovať nielen ako identifikovať nástroje, ktoré dokážu podporiť ľudský potenciál s ohľadom na súkromie a integritu, ale aj akým spôsobom možno pracovať s ľuďmi. Ich cieľom je, aby sa oblasť ľudských zdrojov stala skutočne „ľudskou“, priblížiť ju moderným technológiám a tiež nájsť odpoveď na večnú otázku, ako môžu byť ľudia v práci šťastní.

Značky: