Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

SPI/FilmBox odvysiela v priebehu tohto roka takmer 4 desiatky filmových diel českej kinematografie. Fanúšikovia „klenotov“, akými sú napríklad Páni kluci, Diskopříběh alebo Láska z pasáže, si prídu na svoje na stanici FilmBox.

Kým originál české korunovačné klenoty možno vidieť iba raz za niekoľko rokov, tie filmové si budú môcť diváci dopriať vo veľkom od marca až do konca tohto roka. FilmBox totiž pridal do programovej ponuky pre divákov 38 filmových kúskov z českej filmovej tvorby, ktoré podobne, ako národný poklad, nestrácajú svoj lesk ani po dlhých dekádach. Na obrazovkách sa objavia vždy v pondelok o 20:00 s reprízou v stredu o 16:00 a v nedeľu o 10:00 s reprízou v sobotu o 16:00. Spolu so zahraničnými dielami, tak doplnia štedrú nádielku filmov pre najbližšie mesiace.

K absolútnym vrcholom patrí komédia Co je doma, to se počítá, pánové. Voľné pokračovanie filmu Zítra to roztočíme drahoušku nabité hviezdami na čele s Jiřím Sovákom, Ivou Janžurovou, či Helenou Růžičkovou je pretkané žiarivými hereckými výkonmi. Humorný pohľad na stále aktuálnu žiadzu po rýchlom zbohatnutí, či ľudskú závisť, zaručene pobaví publikum aj po 40 rokoch od svojho vzniku.

Páni kluci z filmového okienka

S množstvom rastie chuť, a tak FilmBox odvysiela aj ďalšie ikonické komédie. Spleť rodinných situácií a nedorozumení na zasmiatie prinesie trilógia Ecce homo Homolka, Homolka a tobolka a Hogo fogo Homolka z dielne režiséra Jaroslava Papoušeka. Medzi ďalšími hodnotnými komédiami sa zaskvie Vrať se do hrobu!, Já už budu hodný, dědečku, či Já to tedy beru, šéfe.

Adéla ještě nevečeřela

Adéla ještě nevečeřela

Komu čistá komédia nestačí a rád si do filmového zážitku „primieša“ aj štipku krimi, vyhovie nestarnúca snímka Adéla ješte nevečeřela s nezabudnuteľnou dvojicou bojovníkov so zločinom – šarmantným a neporaziteľným detektívom Nickom Carterom (Michal Dočolomanský) a ostrielaným komisárom Josefom Ledvinom (Rudolf Hrušinský). Žánrové repete je pripravené v podobe filmu Rozpuštený a vypuštený, či snímky Kamarát do deště.

Rozpuštěný a vypuštěný

Rozpuštěný a vypuštěný

Napínavý príbeh záchrany detského pacienta Uzlíka (Jakub Zdeněk), ktorý sa takpovediac v hodine dvanástej ocitne na operačnej sále pod skalpelom uznávaného neurochirurga (Miroslav Macháček), je pomyselnou dramatickou bodkou za prehliadkou českých filmových „klenotov“. Tento film s názvom Skalpel, prosím je výnimočnou psychologickou drámou.

FilmBox prinesie divákom tento rok nielen množstvo filmových zážitkov, ale aj možnosť užiť si ich práve vtedy, keď na to budú mať čas. A to vďaka online službe FilmBox Live.

 

Značky: