Nám použitie chat bez prihlásenia zatiaľ nefunguje.

Spoločnosť OpenAI, ktorá stojí za nástrojom ChatGPT, oznámila, že chce svoj nástroj sprístupniť používateľom aj bez prihlásenia. Podľa jej slov viac ako 100 miliónov ľudí zo 185 krajín sveta používa ich nástroj každý týždeň. Od 1. apríla už nie je potrebné prihlásenie na to, aby ste sa mohli AI opýtať čokoľvek vás zaujíma.

Spoločnosť zároveň upozorňuje, že údaje, ktoré poskytnete asistentovi, môžu použiť na zlepšenie modelov pre ostatných používateľov. Máte však na výber a ak chcete, dá sa toto predvolené nastavenie vypnúť. To bez ohľadu na to, či používate ChatGPT s účtom alebo bez prihlásenia. Používateľom, ktorí sa chcú dozvedieť viac, odporúčame prečítať si, ako sú ich údaje používané na trénovanie modelu umelej inteligencie.

Zoberte však do úvahy, že údaje, ktoré poskytujete zadávaním vašich otázok a požiadaviek, nie sú anonymné. V praxi nebude príliš veľký rozdiel medzi prihlásením sa do služby a používaním služby bez vášho účtu. Rozdielom však zostáva priradenie otázok a možná stopa, ktorá zostáva v rámci použitia s konkrétnou emailovou adresou.

Naopak prihlásení používatelia majú možnosť prezerania histórie konverzácií. Môžete si ich ukladať a takisto aj zdieľať. Nateraz to vyzerá, že hlasové konverzácie a vlastné príkazy budú stále podmienené prihlásením sa cez vlastný účet. Podobne fungujú aj iné služby ako napríklad Copilot, ktorý poskytne lepšie využitie po zadaní prihlasovacích údajov. Firmy v častých prípadoch limitujú počet požiadaviek alebo komplexnosť dopytu.

chagpt Zdroj: OpenAI

Zdroj: OpenAI

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.