Okamžite po svojom vzniku sa smartfóny stali nielen šikovnými pomocníkmi a praktickými nástrojmi, ale aj módnymi doplnkami.

Podobne je to aj s krytmi, ktoré ich ochraňujú. Ich najdôležitejšou funkciou je spomínaná ochrana, ale tiež vyjadrenie určitých emócií, postavenia či preferencií.

A presne do tejto kategórie preniká aj značka PanzerGlassTM, so svojim radom prémiového a štýlového príslušenstva pre smartfóny. Podarilo sa jej to?

ClearCase – keď vynikne mobil aj obal

Základným modelom v tejto kategórii je ochranné puzdro ClearCase. Jedná sa o priehľadný ochranný kryt, ktorý tvorí vysoko odolné sklo na zadnej strane a mäkčený plast po okrajoch.

ClearCase je dostupný v celej škále farieb (farebný je vždy plast, ktorý obklopuje telefón po obvode) a zároveň vždy ponecháva viditeľnú zadnú stranu zariadenia. Vďaka tomu sa jedná o naozaj štýlový doplnok, ktorý ozvláštni každé zariadenia a zároveň mu ponechá aj časť pôvodnej vizuálnej identity.

Kryt ClearCase sme testovali na zariadeniach iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max a kombinované farby sa nám naozaj zapáčili. Nechávajú priestor vyniknúť krásnej zadnej strane a zároveň celý telefón jasne odlišujú pomocou farebných bokov. Vzhľad však nebola jediná vlastnosť tohto ochranného krytu, ktorá nás zaujala.

PanzerGlassZdroj: PanzerGlass

Hoci sa použitie skla ako ochranného materiálu môže zdať prekvapujúce, veľmi rýchlo sme zistili, že k tomu existuje hneď niekoľko pádnych dôvodov.

1. Odolnosť na prvom mieste

Ochranný kryt by mal nielen pekne vyzerať, ale aj spoľahlivo chrániť dané zariadenie. V tomto smere rozhodne PanzerGlassTM nesklamal. Aj po opakovaných pádoch (na rôzne povrchy a z rôznych výšok) zostal telefón bez akýchkoľvek známok poškodenia a kryt na tom nebol o moc horšie. Vďačiť za to môže najmä patentovanej technológií výroby použitého skla, ktoré je totožné s ochrannými sklami na displeje, samozrejme taktiež od značky PanzerGlassTM. V najdôležitejšom aspekte každého ochranného krytu sa tak ClearCase radí určite medzi špičku.

2. Zvýšená odolnosť proti škrabancom a imunita voči zažltnutiu

Obaly vytvorené výhradne z plastu trpia rýchlym opotrebením v podobe desiatok menších i väčších škrabancov a po čase aj nepríjemným zažltnutím. To všetko spôsobuje, že hoci kryt i naďalej plní svoju funkciu, pohľad naň nie je vôbec príjemný. O to viac nás u ClearCase od PanzerGlassTM potešilo, keď sme ani na dlhodobo používaných kusoch nenašli žiadne nepekné ryhy, škrabance či známky začínajúcej zmeny farby. Aj v tomto prípade je dôvodom použitie vysoko odolného skla, ktoré na rozdiel od plastu odoláva aj pôsobeniu slnka.

3. Sklo nielenže spoľahlivo chráni, ale je aj príjemné na dotyk

Zrejme každý z nás si už vyskúšal, aké je to fungovať s puzdrom, ktoré sme si objednali za čo najnižšiu cenu kdesi z Číny. Nie zriedka sa stáva, že takéto kryty dokonca ani presne nepasujú na zariadenie, na ktoré sú určené. Ak to aj nie je pravda, väčšina týchto lacných krytov vyzerá a pôsobí…nuž lacno a vôbec nie tak dobre, ako na obrázku.

V prípade ClearCase to však našťastie naozaj neplatí. Vďaka použitému sklu a dokonale presným rozmerom padol každý kryt na daný telefón ako uliaty a bola naozaj radosť používať ho. Samozrejmosťou je aj jednoduché používanie tlačidiel či bezproblémové fungovanie bezdrôtového nabíjania.

PanzerGlassZdroj: PanzerGlass

4. Antibakteriálna vrstva nielen pre dobrý pocit

Ako sme už spomínali aj pri sklách na ochranu displejov, produkty PanzerGlassTM obsahujú špeciálnu antibakteriálnu vrstvu schopnú zničiť až 99% baktérií, ktoré s ňou prídu do styku.  Používanie zariadení s týmito produktami je tak podstatne bezpečnejšie aj z pohľadu hygieny. To je naozaj vítaným benefitom, najmä v dnešnej dobe, no nie?

Špeciálna edícia: ClearCase od Mikael B.

Ak by ti nestačili možnosti odlíšenia sa pomocou štandardných prevedení krytu ClearCase, je tu ešte jedna, naozaj štýlová možnosť. PanzerGlassTM sa spojil so svetoznámym dizajnérom a street artistom Mikael B. a spoločne vytvorili limitovanú edíciu tohto ochranného krytu. Edíciu rozpoznáš veľmi ľahko, a to vďaka jedinečnému zafarbeniu ochranného skla. Za nás je to rozhodne podarená kolaborácia, ktorá navyše myslí aj na ekológiu – za každý zakúpený kryt z tejto edície zasadí PanzerGlassTM jeden strom!

PanzerGlassZdroj: PanzerGlass

Toľko k ochrannému krytu ClearCase od PanzerGlassTM. Ak hľadáš špičkový produkt na ochranu svojho smartfónu, si na správnej adrese – môžeš si byť istý, že svojou odolnosťou, špičkovými vlastnosťami i prémiovým vzhľadom ti tento kvalitný ochranný kryt vloženú investíciu veľmi rýchlo vráti.

Hľadáš zaujímavý darček pre slečnu/dámu? Je tu ešte čosi špeciálne…

S ochranným krytom sme možno skončili, ponuka príslušenstiev od značky PanzerGlassTM však nekončí. Ak chceš vzhľad smartfónu posunúť naozaj na iný level ako všetci v okolí, mal by si zvážiť nasledujúci doplnok.

PanzerGlassZdroj: PanzerGlass

Jedná sa o kryt prednej kamery (tzv. cam slider) s kryštálmi od značky Swarovski. Áno, čítaš správne. Teraz môžeš mať luxusný doplnok od svetoznámeho výrobcu šperkov už aj na svojom iPhone. Tento nevšedný, avšak o to zaujímavejší doplnok ocenia určite predovšetkým ženy, takže ak máš partnerku/sestru, ktorá obľubuje štýlové veci, možno si pre ňu práve našiel darček k narodeninám – kryt na kameru s kryštálmi Swarovski nájdeš v predajniach iStores.

A bonus? Ekológia!

Všetky produkty PanzerGlassTM sú najnovšie balené v recyklovateľných obaloch s certifikátom FSC, vďaka čomu máš istotu, že použité materiály boli získané z udržateľných zdrojov a predstavujú tak len minimálnu záťaž pre životné prostredie. Milé, nie?

Výrobky značky PanzerGlassTM zakúpiš v Telekome a u ostatných mobilných operátorov, ako aj vo väčšine elektropredajní po celom Slovensku, napr. NAY, či v online obchodoch alebo na predajniach spoločnosti FixServis.

Telekom e-shop

Značky: