Poradíme vám, ako na to.

Samsung Galaxy Note8 sa začne na našom trhu predávať od 15. septembra. Do 14. 9. 2017 môžete využiť možnosť predobjednávky a získať úplne zadarmo dokovaciu stanicu DeX v hodnote 149 eur. Pomocou nej je možné pripojiť Galaxy Note8 k monitoru, klávesnici a myši a premeniť ho na počítač.

Galaxy Note8 bude na Slovensku dostupný v dvoch farebných variantoch – čiernom Midnight Black a zlatom Maple Gold, a taktiež v modifikáciách Single SIM a Dual SIM. Odporúčaná maloobchodná cena je 999 eur.

Prvý pohľad na Galaxy Note8

Ako a kde si predobjednať Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8 si môžete predobjednať u všetkých troch veľkých operátorov alebo v partnerských obchodoch.

Operátori:

Telekom – Všetky potrebné informácie nájdete na stránke www.telekom.sk/predpredaj/samsung-galaxy-note-8. Predobjednávka je nezáväzná a pokiaľ ju vyplníte cez web, môžete získať zľavu až 20 eur. V rámci webovej predobjednávky zadáte telefónne číslo, na ktorom vás budú zástupcovia Telekomu kontaktovať, prípadne sa môžete informovať aj v ktorejkoľvek predajni operátora.

Orange – Darček k predobjednávke a webovú zľavu až 20 eur ponúka aj Orange. Rezerváciu môžete vykonať prostredníctvom stránky www.orange.sk/salespad/home/katalog/detail/samsung-galaxy-note-8?hash=dcp alebo sa môžete informovať v predajniach operátora.

O2 – Nezáväznú predobjednávku Galaxy Note8 v O2 si môžete vytvoriť pomocou formulára na stránke soda.o2.sk/lifetech/predobjednajte-si-samsung-galaxy-note8-a-ziskajte-dokovaciu-stanicu-zadarmo/. Na zadané číslo vás budú z O2 kontaktovať a ani v tomto prípade nechýba darček v podobe dokovacej stanice Samsung DeX. Informácie vám poskytnúť aj v predajniach operátora.

Nezáväzná predobjednávka na Galaxy Note8 v Telekome

Obchody:

Vo voľnom predaji bude Galaxy Note8 dostupný v Dual SIM verzii. Zoznam partnerských obchodov nájdete na oficiálnej slovenskej stránke produktu. Do pozornosti dávame priame odkazy na vybrané obchody – SamsungNAY a Datart.

Predobjednávku si môžete vytvoriť cez webové stránky jednotlivých obchodov alebo v kamenných predajniach. V závislosti od obchodu môže byť potrebné vytvorenie používateľského konta, avšak mnohé obchody umožňujú vytvoriť objednávku aj bez registrácie.

Výhodou je, že v prípade spomenutých obchodov si môžete pri vytváraní predobjednávky zvoliť osobný odber smartfónu v predajni s platením kartou alebo hotovosťou pri prebratí. NAY a Datart taktiež umožňujú nákup na splátky.

Predobjednávka v oficiálnom Samsung obchode

Kedy telefón dostanete?

Samsung Galaxy Note8 sa začne na našom trhu predávať 15. septembra. O dostupnosti predobjednaných kusov vás bude informovať zástupca operátora alebo obchodu, v ktorom si zariadenie predobjednáte.

V závislosti od zvolenej dopravy vám predajca telefón pošle alebo vám oznámi, že si ho môžete vyzdvihnúť osobne v predajni, ktorú ste si vybrali.

K predobjednávke dostanete darček, dokovaciu stanicu DeX. Pomocou nej premeníte smartfón na počítač

Čo je to Samsung DeX a aký má prínos?

Hlavným lákadlom predobjednávky telefónu Samsung Galaxy Note8 je dokovacia stanica Samsung DeX v hodnote 149 eur, ktorú dostanete ako súčasť predobjednávky zadarmo. Vďaka stanici DeX môžete pripojiť Galaxy Note8 k monitoru, klávesnici a používať ho ako bežný počítač.

DeX obsahuje dva porty USB, jeden HDMI a ethernet. O nabíjanie dokovacej stanice a smartfónu sa stará port USB-C. V kombinácii so stanicou DeX môžete používať dva druhy aplikácií – tie, ktoré sa s DeX používajú podobne v rozhraní Windows (napr. Google Chrome, Word, Excel, Powerpoint) a ostatné bežné Android aplikácie.

S kancelárskymi aplikáciami z balíka Microsoft Office pracujete rovnako ako na stolnom počítači. Môžete ich maximalizovať a máte ich na celej obrazovke, dokumenty preberáte z cloudového úložiska OneDrive a v prípade prehliadača Chrome vidíte aj všetky aktuálne otvorené okná. Používateľský zážitok je veľmi podobný počítaču s Microsoft Windows. Jednotlivé aplikácie nájdete ľahko. Podobne ako vo Windows stačí stlačiť kláves Windows a začať písať názov aplikácie. Všetko funguje hladko. Android aplikácie vidíte v ich prirodzenej podobe. Pri niektorých môže systém vypísať, že s nimi nevie korektne pracovať.

Screenshoty z rozhrania DeX Station

Pozrite si prvý pohľad na dokovaciu stanicu Samsung DeX v našom videu

Prečítajte si aj:

Dokovacia stanica Samsung DeX – ešte väčšia revolúcia ako sme čakali

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit