Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa spoločnosti Datart sú fenoménom tohto leta medzi školákmi a študentmi kolonožky alebo hoverboardy, ktorých predaj bol oproti jari päťnásobný. Hitom sú aj drony alebo kvadrokoptéry s kamerou, keďže ich ceny za ostatné roky dramaticky klesli.

Ide o najnovší fenomén medzi školákmi a študentmi. Kolonožka (hoverboard alebo balančné vozidlo) pripomína segway, jediný rozdiel je v tom, že nemá žiadne riadidlá. Dve kolesá poháňané motorom spojené plochým stupienkom fungujú na systéme mikročipov a gyroskopov, ktoré zabezpečujú rovnováhu – senzory pod každou nohou bezpečne rozpoznajú, kam jazdec práve prenáša váhu, a podľa toho ide kolonožka dopredu, cúva alebo sa otáča. Motory poháňa batéria s rýchlym nabíjaním (menej ako dve hodiny), ktorá má výdrž približne 20 km. Maximálna rýchlosť jazdy sa pohybuje okolo 16 km/h.

„Pokiaľ ide o predaje, kolonožky sú jednoznačne skokanmi tohtoročného leta. V porovnaní s jarou sa ich predaj počas prázdnin zvýšil päťnásobne,“ uvádza Iva Pavlousková z Datartu. Podľa nej sa na kolonožke v priebehu chvíľky naučí jazdiť každý, stačí len pochopiť princíp fungovania a nájsť ten správny „grif“. „Základnou podmienkou plynulej jazdy je rovnejší povrch, ideálne asfalt alebo betón. Jazda po dlažobných kockách si vyžaduje offroad model a väčšiu zručnosť,“ dodáva Iva Pavlousková.

Štandardnú kolonožku zoženiete už od 370 eur, offroad verzia vás bude stáť najmenej 600 eur. „Predávame modely značky Eljet, bežné aj prémiové, či technicky najdokonalejšie offroadové. Zákazníci si ich môžu vyskúšať v našich vybraných predajniach alebo objednať v eshope,“ konštatuje Iva Pavlousková.

Ashampoo_Snap_2016.07.18_15h17m46s_001__web2016_3_nowat

Ashampoo_Snap_2016.07.18_15h18m02s_002__web2016_3_nowat

Recenziu nájdete tu

Pokiaľ je váš potomok skôr technický typ, nadchne ho vlastný dron/kvadrokoptér s kamerou. „Cena týchto malých vrtuľníkov za posledných päť rokov dramaticky klesla. Tie, ktoré stáli 1 500 eur, teraz  kúpite za 150 eur. Dron z roku 2013, pokiaľ sa stále predáva, stojí dnes menej než polovicu a ceny začínajú už na
50
eurách. Aj v prípade dronov stúpli s koncom školského roka a začiatkom prázdnin predaje niekoľkonásobne,“ komentuje Iva Pavlousková.

Ovládanie dronu vyžaduje istý cvik, je preto pravdepodobné, že vaše dieťa spoľahlivo zabaví seba – aj vás – na niekoľko týždňov. Môžete ho ovládať prostredníctvom tabletu alebo smartphonu cez USB. Pokiaľ má zabudované GPS, môžete ľubovoľne nastaviť výšku letu, môže vás nesledovať, prípadne sa zamerať na konkrétne miesto a krúžiť okolo neho. Rovnako môžete vopred nastaviť súradnice, kadiaľ má dron letieť a potom sa už iba plne sústrediť na ovládanie kamery. Vaša súkromná špionáž môže začať.

Ashampoo_Snap_2016.07.18_15h18m42s_003__web2016_3_nowat

Ashampoo_Snap_2016.07.18_15h18m58s_004__web2016_3_nowat

Recenziu nájdete tu

Značky: