Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ste nadšenec fotografie, ktorý práve začína svoju tvorivú cestu? Výber správneho fotoaparátu môže byť vzhľadom na množstvo dostupných možností náročný. Nebojte sa, pretože cieľom tohto článku je previesť vás procesom výberu ideálneho fotoaparátu pre začiatočníkov.

Aký je najlepší fotoaparát pre začiatočníkov?

Na začiatku je rozumné kúpiť si fotoaparát strednej triedy, ktorý však napriek nižšej cene ponúka skvelú kvalitu a priestor na vyskúšanie pokročilejších techník a štýlov snímania. Tie môžete preskúmať, keď navštívite fotografický kurz a budete vedieť viac.

Zrkadlovka alebo bezzrkadlovka?

Stále sa vedú diskusie o zrkadlovkách a bezzrkadlovkách a o tom, ktorá z možností je tou lepšou. Všeobecne platí, že digitálna zrkadlovka je väčšia a objemnejšia s lepšou výdržou batérie. Jej kúpa môže stáť o niečo menej a budete mať na výber širokú škálu objektívov. Bezzrkadlovka je menšia a ľahšia a bude lepšou voľbou na natáčanie videa a vlogovanie.

Súčasné trendy naznačujú, že digitálne zrkadlovky sú miznúcim druhom a takmer všetci hlavní výrobcovia fotoaparátov prešli na vývoj bezzrkadlových systémov. Ak si však zaobstaráte zrkadlovku Canon alebo Nikon, na výber máte desiatky objektívov a váš fotoaparát bude pravdepodobne perfektne použiteľný ešte dlhé roky.

Začať s fotografovanímZdroj: digitalcameraworld.com
Začať s fotografovaním

Ak by sme mali vybrať tri najlepšie fotoaparáty pre začiatočníkov, ktoré ponúkajú najlepší pomer ceny a výkonu a výber objektívov, potom by to boli Canon EOS Rebel SL3 (alias EOS 250D / EOS 200D Mark II), Canon EOS 2000D + 18–55 mm alebo Nikon D3500 – všetky tieto modely ponúkajú dobrý pomer ceny a výkonu.

Ak je pre vás fotografovanie viac ako len hobby, pracujte na tom, aby ste sa každý deň zlepšovali. Navštívte kurzy, pozerajte videá o fotografií, poraďte sa so skúsenými fotografmi alebo vyhľadajte ateliér na prenájom, v ktorom si môžete vyskúšať všetky svoje nové techniky.