Adata predstavila nový prídavný chladič XPG STORM určený pre M.2 2280 disky. STORM sa skladá z hliníkového chladiča a ventilátoru. Môže byť jednoducho pripevnený k akémukoľvek kompatibilnému SSD disku, ktorý potrebuje chladiť. Nižšia teplota SSD disku zlepšuje stabilitu a výkon systému. Chladič XPG STORM obsahuje farebné RGB osvetlenie, aby si zaujal aj používateľov, ktorí si potrpia na dizajn. Okrem štandardného RGB módu tiež podporuje najrôznejšie aplikácie na úpravu farebných sekvencií, ako napríklad ASUS AURA Sync, Gigabyte RGB Fusion Ready a MSI Mystic Light Sync.

 

Aj keď sú SSD disky M.2 2280 PCIe v súčasnosti to najrýchlejšie, čo môžete zohnať, ich vysoké prenosové rýchlosti tiež znamenajú vyššiu produkciu tepla. Nazhromaždené teplo môže zhoršiť výkonnosť a znížiť životnosť SSD disku. STORM obsahuje hliníkový chladič, ktorý sa hodí na akýkoľvek M.2 SSD disk. Spolu s chladičom používa STORM tiež ventilátor, vďaka ktorému chladný vzduch lepšie cirkuluje. Teplota SSD disku sa tak zníži až o 25 % v porovnaní s diskom bez chladiča.

 

Ch je vybavený tiež RGB osvetlením, čo určite ocenia fanúšikovia doma zostavených PC alebo modifikovaných PC skríň. Aj keď je M.2 slot väčšinou umiestnený niekde vzadu a zakrývajú ho väčšie  komponenty, vďaka TGB chladiču sa STORM doslova dostane do popredia.

Vďaka vrstve teplovodivej pasty by sa mal dať chladič jednoducho nainštalovať na akýkoľvek M.2 2280 SSD disk, bez potreby skrutiek, bez potrebny nastavení v BIOSe.

Cena zatiaľ nie je známa.

Značky: