Tento raz sú na rade novinky, ktoré prinášajú viac praktický zlepšení.

Netvrdíme, že optimalizácie žravosti RAM nie je prínosná novinka, no z času na čas sa s ňou stretávame v postupne uvádzaných verziách. Teraz je tu podpora HDR videa. Na toto ale potrebujete mať Windows 10 Fall Creator Update, ktorý obsahuje potrebné knižnice. No a samozrejme odpovedajúcu grafickú kartu a displej, ktorý dokáže takýto formát zobraziť.

Porovnanie SDR a HDR

Ďalšou novinkou je stíšenie celého webu ako predvolené nastavenie. Stíšenie webu nie je úplne čerstvé a táto funkcia bola dostupná už skôr vo verzii Canary (verzia na Google Play). To je testovacia verzia pre otrlejších používateľov. Nevadia im nedoladené funkcie a chcú mať všetky novinky prví. Takže teraz sa dá v nastaveniach stránky nastaviť, aby bola stlmená.

Vhodné pre weby, kde sa spúšťajú automatické reklamy alebo videá, ktoré vás rušia. Stlmenie aktuálne zapnutej karty priamo cez ikonu na ušku tu stále zostáva a platí, dokým funkciu nevypnete alebo nezatvoríte danú kartu

Zlepšilo sa aj blokovanie vyskakovacích okien a blokovanie reklám, ktoré sú maskované transparentnou vrstvou. Rovnako tak bude Chrome blokovať nežiaduce presmerovanie na iné weby z prvkov tretích strán, typicky vložených cez iFrame.

Aktuálne je dostupná stabilná verzia Chrome 63, počítame že v priebehu týždňa bude dostupná verzia 64. Teraz je zatiaľ v beta verzii. Tú môžete stiahnuť na tomto linku.

Prečítajte si aj:

Microsoft Office prichádza na Chromebooky

Zdroj: 9TO5Google

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.