Google chystá novinky pre všetky platformy. 

Nie je to tak dlho, čo prišiel na svet najnovší Google Chrome 68. Na nadchádzajúcu verziu si tak budeme musieť niekoľko týždňov počkať. V prípade, že všetko pôjde podľa plánu a nevyskytnú sa žiadne komplikácie vo vývoji, mohli by sme sa jej dočkať v priebehu septembra. Najbližšia verzia Chromu by mala priniesť viacero noviniek, ktoré potešia používateľov všetkých platforiem.

Používatelia iPhonu X a mobilných telefónov s Androidom a výrezom sa konečne v tejto verzii dočkajú podpory tohto výrezu. Momentálne totiž Chrome nefunguje s výrezom zrovna najlepšie. V pláne pre mobilné zariadenia je však aj podpora odľahčeného Androidu Go, ktorý je určený pre najlacnejšie zariadenia. Tie sú často jedinou voľbou obyvateľov chudobnejších a rozvojových krajín. Svoje miesto si však nájdu aj v modernej Európe. 

Novinky budú aj pre používateľov Windowsu a macOS. Google sa totiž chystá priniesť podporu prezerania videí počas návštevy iných webových stránok. Prezerané video by sa tak objavilo v jednom z rohov prehliadača vo fixnej polohe, ktorá by plávala s obsahom webových stránok. 

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Google Chrome obsahuje experimentálnu funkciu. Vyskúšajte ju aj vy

Značky: