Ide o funkciu, na ktorú sme čakali.

Android 12 prinesie do operačného systému veľa podstatných zmien a nových funkcií. Portál PhoneArena informuje, že aj prehliadač Chrome pre smartfóny dostane praktickú funkciu, ktorá umožní otvárania viacerých okien podobne, ako je tomu v prípade desktopovej verzie.

Na počítačoch je samozrejme možné pracovať s viacerými otvorenými kartami podľa potreby a meniť ich usporiadanie. V Androide nie je v súčasnosti povolené mať otvorených viac okien, kariet však áno. V systéme Android 12 sa toto obmedzenie stane minulosťou.

Členovia portálu XDA-Developers objavili viacero zmien kódu označených príznakom „multi-instance„, ktoré odkazujú na spomínanú funkciu prehliadača Google Chrome. Do kontextovej ponuky sa zaradí tlačidlo, ktoré umožní otvoriť nové okno v prípade, že prehliadač prejde do režimu rozdelenej obrazovky. 

Po kliknutí na tlačidlo „nové okno“ sa v druhej polovici obrazovky opäť otvorí prehliadač Chrome. Po jeho otvorení sa v kontextovej ponuke objaví možnosť „spravovať okná„. V novom okne sa zobrazí zoznam všetkých aktívnych prehliadačov, ktoré okno sa aktuálne používa, názov aktívnej karty v každom okne a počet otvorených kariet.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.