Vyzerá ako pôvodné logo prehliadača Edge.

Google oznámil novinku pre svoj webový prehliadač Chrome. Ten čoskoro začne upozorňovať používateľov na to, ako rýchlo sa navštevované webové stránky načítavajú.

Chrome bude hodnotiť jednotlivé weby pomocou nástrojov PageSpeed Insights a Lighthouse. Pomalé weby dostanú odznak hanby, ktorý v prípade ilustračného screenshotu vyzerá ako pôvodné logo prehliadača Edge. Dobre zoptimalizované stránky, ktoré sa rýchlo načítajú, budú mať indikátor načítania webu v zelenej farbe.

Nová funkcia by mohla byť prínosom najmä v prípade pomalých webových stránok. Chrome vás na túto skutočnosť upozorní a budete tak vedieť, že problém nie je vo vašom internetovom pripojení, alebo priamo na stránke, ktorú navštevujete. Odznak hanby zároveň môže motivovať jej prevádzkovateľa k lepšej optimalizácii.

Google Chrome

Pomalé weby dostanú odznak hanby (vľavo), rýchle weby budú mať zelený indikátor načítania stránky (vpravo). Zdroj: Google

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Aktivujte si detekciu uniknutých hesiel v Google Chrome

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit