Náhľad na webové stránky kedysi poskytovali antivírusové doplnky v prehliadači.

Teraz to podľa webu BetaNews a príspevku na Twitteri vyzerá, že toto vylepšenie dostane aj Chrome od Googlu. Vylepšenie dostalo názov Link Press Preview. Je to užitočná funkcia, vďaka ktorej si skontrolujete obsah stránky ešte skôr, ako ju reálne navštívite. Funkcionalita bude pridaná do desktopovej verzie prehliadača. V praxi sa hovorí o tom, že stránku nenavštívite klasickým spôsobom. Je teda pravdepodobné, že pri problémových stránkach sa vyhnete škodlivým kódom.

Google na svojej stránke popisuje schému toho, ako bude Link Press Preview fungovať. Ide o spôsob pred renderovania stránky, no v rozhodovaní, či ju navštíviť alebo nie, nemusí byť len otázka bezpečnosti. Môže pomôcť aj pri rozhodovaní, či je náhľad obsahu pre vás zaujímavý na to, aby ste na odkaz klikli a rozhodli sa pre návštevu. S podobnou funkciou sme sa stretli aj v mobilných verziách niektorých prehliadačoch.

Aktuálne je funkcia v rannej fáze vývoja a stále nemáme istotu, že nakoniec bude do plnej verzie Chromu implementovaná. Z nášho pohľadu ale ide o významnú funkciu a predpokladáme jej použitie v niektorej z bežných, nevývojových, zostáv.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.