HTTPS je dnes už štandardom, ktorý by mala spĺňať každá stránka.

Google dlhodobo presadzuje používanie HTTPS na webových stránkach naprieč internetom. Tieto stránky sú rôzne zvýhodnené, napríklad aj označením, že sú zabezpečené. Podpora takéhoto zabezpečenia môže mať vplyv aj na pozície stránok vo vyhľadávačoch.

Spoločnosť si v minulosti stanovila cieľ, ktorý chce v oblasti používania bezpečnostného protokolu naplniť. K jeho naplneniu by malo dôjsť v septembri tohto roka a Google bude tak naďalej brať HTTPS už ako štandard. S Chrome 69 už nebudú teda stránky s HTTPS označované ako zabezpečené.

S verziou Chrome 68 v júli však príde tiež jedna dôležitejšia zmena. Webové stránky, ktoré nevyužívajú zabezpečený protokol HTTPS budú v paneli s URL adresou označované ako nezabezpečené.

Neskoršia verzia Chrome 70 v oblasti bezpečnosti ešte pritvrdí. Keď bude chcieť používateľ na stránke bez HTTPS vyplniť formulár, tak v paneli s URL adresou sa označenie nezabezpečené zmení zo šedej farby na červenú.

Podľa posledných štatistík z februára tohto roka 68% všetkej návštevnosti z Androidu a Windowsu je cez protokol HTTPS. U používateľov Mac OS to je až 78%. Google sa tiež pochválil, že 81 zo 100 TOP stránok už využíva zabezpečený protokol.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Prejdite na HTTPS, niet na čo čakať!

Značky: