Tešiť sa môžete na päticu zlepšení.

Chrome je najobľúbenejší internetový prehliadač na svete. Podľa posledných štatistík má viac ako 65 % podiel na trhu a pred druhým v poradí, prehliadačom Safari, má obrovský náskok (prehliadač od Applu má podiel 18,12 %).

Google aj napriek tomu nespí na vavrínoch a svoj prehliadač neustále zlepšuje. Či už jeho verziu pre počítače alebo pre mobilné zariadenia, ako je tomu aj v prípade najnovších piatich funkcií, ktoré budú čoskoro dostupné pre Android aj iOS.

Google oznámil pripravované zlepšenia prostredníctvom svojho blogu. Tešiť sa môžete na tieto novinky:

Rýchle akcie pri hľadaní podnikov vo vašom okolí

Keď si budete hľadať podniky vo vašom okolí, ako sú reštaurácie, či obchodné domy, priamo vo výsledkoch vyhľadávania sa zobrazia nové tlačidlá s rýchlymi akciami. Vďaka tomu môžete rýchlo zavolať do podniku, aktivovať si navigáciu alebo si prečítať recenzie.

Túto funkciu už ponúka Chrome pre Android vo vybraných krajinách. Neskôr bude dostupná aj vo verzii pre iOS.

Chrome pre Android a iOS dostane viacero noviniekZdroj: Google
Rýchle akcie pri hľadaní podnikov vo vašom okolí (vľavo) a zlepšený panel s adresou v prípade tabletov (vpravo)

Zlepšený panel s adresou v prípade tabletov

Google zlepšil zobrazenie panela s adresou v prípade aplikácií pre Android tablety a iPady. Podľa jeho slov je nová verzia prispôsobená tomu, aby využila výhody väčších obrazoviek. V praxi to znamená, že pri používaní adresného riadka bude webová stránka vždy viditeľná pod rozbaľovacím zoznamom, ak by ste sa rozhodli vrátiť sa na ňu.

Táto novinka by už mala byť dostupná pre všetkých používateľov.

Lepšie odporúčania pri vyhľadávaní

Google zdokonalil zobrazenie odporúčaní pri vyhľadávaní a to v závislosti od toho, aké kľúčové slová hľadáte a ako následne pracujete s výsledkami. Príkladom je, že by ste zadávali „cestovné poriadky“, aby ste si pozreli stránku s časmi odchodu MHD.

Vďaka tejto novinke sa bude daná stránka zobrazovať vyššie v návrhoch vyhľadávania vždy, keď budete hľadať „cestovné poriadky“. V minulosti by sa zobrazovala na nižších pozíciách.

Chrome pre Android a iOS dostane viacero noviniekZdroj: Google
Lepšie odporúčania pri vyhľadávaní (vľavo) a trendy vo vyhľadávaní v prípade iOS (vpravo)

Trendy vo vyhľadávaní v prípade iOS

Chrome pre Android už dlhšiu dobu zobrazuje tzv. trendy vo vyhľadávaní. Ide o kľúčové slová, ktoré sú v poslednej dobe často vyhľadávané. Túto funkciu po novom ponúkne aj Chrome pre iOS.

Trendy sa zobrazia pod poslednými vyhľadávaniami, keď na stránke Nová karta kliknete na riadok s adresou.

Športové výsledky v rámci obrazovky Discover

Prehliadač Chrome ponúka obrazovku Discover, v rámci ktorej zobrazuje odporúčania na články, ktoré by vás mohli zaujímať. Novinkou, ktorá je už dostupná, je zobrazovanie športových výsledkoch vašich obľúbených tímov.

V praxi to znamená, že počas zápasu vášho tímu budete dostávať automatické aktualizácie o tom, ako sa zápas vyvíja, ak ste daný tím sledovali alebo ste oň v minulosti prejavili záujem. Obrazovku Discover si môžete prispôsobiť v mobilnej aplikácii Chrome výberom ponuky s tromi bodkami.

Chrome pre Android a iOS dostane viacero noviniekZdroj: Google
Športové výsledky v rámci obrazovky Discover

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit