Sťahovanie bude pohodlnejšie.

V prehliadači Chrome vo verzii pre Android môžete aktivovať sťahovanie súborov dvoma spôsobmi. Buď ťuknete na odkaz, ktorý vás priamo presmeruje na sťahovanie súborov, alebo dlhšie podržíte prst na odkaze a manuálne zvolíte možnosť stiahnuť z kontextovej ponuky. Tak to funguje aj na počítači.

Lenže, na rozdiel od počítača, verzia pre Android aktuálne neponúka žiadne nástroje pre správu sťahovania. V notifikačnej lište sa zobrazia informácie o procese sťahovania, avšak nič s tým nemôžete robiť. Na počítači môžete sťahovanie pozastaviť alebo úplne zrušiť. Ak chcete sťahovanie zrušiť na Androide, musíte manuálne vypnúť celú aplikáciu. Je to nepraktické.

Nová verzia (v50) prehliadača, ktorá je predinštalovaná v preview verzii operačného systému Android N, však prináša zmenu. Dostupné sú spomenuté nástroje – sťahovanie môžete kedykoľvek pozastaviť a opätovne v ňom pokračovať. Prípadne ho úplne zrušíte alebo po stiahnutí súbor zmažete priamo z notifikačnej lišty. K dispozícii sú aj ďalšie možnosti.

Zdroj: 9to5google

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit