Rýchlejšie aktualizácie by mali pomôcť našej bezpečnosti.

Doteraz vydával Google svoje aktualizácie raz za 6 týždňov. Toto je dlhoročný interval a podľa webu WinAero by sa mal skrátiť na 4 týždne. Nepredpokladáme, že rýchle aktualizovanie prehliadača prinesie významné problémy. Mali by sme sa cítiť bezpečnejšie.

Nová schéma by sa mala uplatňovať od verzie Chrome 94, ktorá bude dostupná v Q3 / 2021. podobne na tom budú s vysokou pravdepodobnosťou aj iné prehliadače využívajúce jadro Chromium.

Pribudne aj tzv. stabilná verzia, ktorá bude dostávať aktualizácie raz za dva mesiace. Tá bude vhodná pre podnikové účely a všade tam, kde sú procesy a rôzne povolenia naviazané na konkrétnu verziu. Kritické bezpečnostné aktualizácie budú aj naďalej vydávané v intervale dvoch týždňov.

Posadnutosť aktualizácií sa firmám nedá uprieť. Otázkou je, či sa dá tento kolotoč ešte zastaviť a či kooperácia s antivírusom by nepomohla predchádzať hrozbám. Doba sa zrýchľuje, vyžaduje však niekto takto expresné aktualizovanie, alebo je to len potreba softvérových vývojárov?

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Chrome 89: Prestanú vás na internete sledovať?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.