Testovanie tejto funkcie ju nakoniec umiestnilo do prehľadnejšieho stavu.

Odstraňovanie histórie prehliadania a cache bolo dostupné aj vo verzii pre smartfóny. Rozdiel bol najmä v tom, že na počítači je ponuka prístupná cez klávesovú skratku Ctrl + Shift + Del a na smartfóne bolo potrebné vstupovať do viacúrovňového menu. Chrome na mobile zmení potrebu zložitého prístupu a zavádza jednoduchšie prístupnú položku priamo z hlavného menu.

Inšpirovať by sa mohli aj ostatné prehliadače a keďže jadro Chromium prevzali aj iné aplikácie tohto typu, čoskoro by funkcia mohla pribudnúť aj tam. Okrem toho, že sa dajú údaje prehliadania odstrániť jednoduchšie, je tu niekoľko časových rozpätí. To ste si až možno všimli, nie je to úplná novinka.

Odstraňovanie cache na smartfóne je z pohľadu bezpečnosti vítaná funkcia, rovnako aj pri problémoch s nastaveniami stránky. Podobne ako na počítačoch, neodporúčame funkciu používať príliš často. Súkromné dáta obsahujú „nakešované“ dáta zo stránok, ktoré navštevujete. Pri využití mobilných dát by sa museli stiahnuť znova. To v rámci rýchleho spojenia nemusí byť problém, no treba počítať s vyššou spotrebou dát.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.