Spoločnosť Acer predstavila svoje prvé Chromebooky poháňané platformou Qualcomm Snapdragon 7c. Ide o Acer Chromebook Spin 513 (CP513-1H / CP513-1HL) a Acer Chromebook Enterprise Spin 513.

Acer Chromebook Spin 513 je poháňaný výpočtovej platformou Snapdragon 7c s 8 nm procesorom Qualcomm Kryo 468, ktorý poskytuje vylepšenú odozvu aj rýchlu prácu s viacerými spustenými aplikáciami naraz. Integrovaná grafika Qualcomm Adreno 618 navyše umožňuje užívať si online hry a plynulé streamované video. Vďaka až 14 hodinovej výdrži na batériu budete môcť na tomto Chromebooku pracovať či už v práci či v škole dlhšie ako celý deň.

Nový Chromebook tiež prichádza s voliteľnou 4G LTE konektivitou na neustále pripojenie k internetu a to aj bez Wi-Fi pripojenia.

Ultraprenosné a konvertibilné

Elegantný a ultraprenosný dizajn umožňuje ešte širšie využitie konvertibilného notebooku Acer Chromebook Spin 513. Ten má odolný a štýlový hliníkový horný kryt a displej aj touchpad prekrytý sklom CORNING Gorilla Glass, ktoré poskytuje odolnosť proti poškriabaniu a poškodeniu. Úzke rámčeky majú navyše za následok 78 % pomer obrazovky k veľkosti notebooku, takže sa môžete naplno sústrediť na Full HD obraz 13,3″ dotykového IPS displeja.

Elegantný Acer Chromebook Spin 513 váži menej ako 1,2 kg a má hrúbku iba 15,55 mm s rozmermi sotva väčšími ako hárok papiera. Chromebook má tiež voliteľnú podsvietenú klávesnicu, takže je ľahšie zostať produktívny aj za zhoršených svetelných podmienok.

Dvojica 360° pántov umožňuje štyri režimy používania: klasický režim pre písanie na klávesnici, tabliet, displej a režimy stan pre prezentáciu alebo pri obmedzenom priestore. Dva vstavané mikrofóny navyše umožňujú lepší príjem a poskytujú lepšiu čistotu zvuku pri videokonferenciách alebo rozhovoroch s priateľmi na Google Meet a pri používaní Google Asistenta.

Porty a Wi-Fi na rýchle pripojenie

802.11ac Wi-Fi s technológiou 2×2 MIMO a voliteľným 4G LTE modemom vás udržujú pripojených k internetu či už doma, v kancelárii alebo na cestách. Chromebook má dva porty USB-C s kompletnou funkcionalitou, ktoré podporujú USB 3.2 Gen1 + (až 5 Gb / s), DisplayPort cez USB-C a USB nabíjanie. Nechýba ani port USB 3.2 typ A a periférne zariadenia je možné pripojiť cez Bluetooth® 5.0.

Chromebook Spin 513 je dodávaný s až 8 GB LPDDR4X SDRAM a až 128GB úložiskom.

Acer Chromebook Enterprise Spin 513

Acer Chromebook Enterprise Spin 513 poskytuje vysoké zabezpečenie, podnikové funkcie, úspory nákladov a pomáha podnikom spravovať zariadenia vo veľkom meradle. Mimoriadna mobilita, efektívny výkon, možnosť neustáleho pripojenia k internetu vďaka vstavanej 4G LTE konektivite a podnikové funkcie systému Chrome OS vytvárajú bezpečné a produktívne prostredie pre prácu, bez ohľadu na to odkiaľ bude prebiehať. IT oddelenia ocenia komplexné funkcie zabezpečenia integrované do Chromebooku Enterprise a pre IT správcu bude vďaka webovej správe ľahké spravovať aktualizácie, konfigurovať aplikácie, využívať rozšírenie, firemné zásady a ďalšie funkcie.

Vďaka bezdotykovej registrácii môžu IT oddelenia Acer Chromebook Enterprise Spin 513 len jednoducho odoslať, automaticky sa zaregistruje do podnikovej správy, akonáhle sa koncový používateľ pripojí k internetu. Chrome OS zjednodušuje proces nasadenia, správy a prevádzky cloudových pracovných síl, čo v konečnom dôsledku zvyšuje prevádzkyschopnosť a znižuje celkové náklady na vlastníctvo (TCO).

Chromebox CXI4 je kompaktné riešenie s množstvom možností zabezpečenia

Acer Chromebox CXI4, kompaktný minipočítač vybavený operačným systémom Chrome OS, je skvelou voľbou pre školské laboratória a učebne, rodiny a malé firmy. Poskytuje prístup k informáciám a pomoci v oblastiach zameraných na zákazníkov a možno ho dokonca použiť na prevádzku kioskov alebo digitálneho pútačov. Nový Chromebox možno navyše zakúpiť s upgradom Chrome Enterprise – Chromebox Enterprise poskytuje pracovníkom podnikové funkcie, ktoré potrebujú na efektívnu prácu.

Acer Chromebox CXI4

Acer Chromebox CXI4

Jeho zjednodušená konštrukcia šetrí miesto, pritom je vybavený všetkým, čo je potrebné pre rýchle a efektívne využívanie Chromu. Chromebox CXI4 môže byť osadený až procesorom Intel Core i7 10. generácie a je vybavený všetkými portami potrebnými pre pripojenie viacerých monitorov, periférnych zariadení a ďalšieho hardvéru. Má okrem USB-C a dvoch portov HDMI až päť portov USB 3.2 Gen2. Zariadenie je tiež vybavené Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) konektivitou a portom RJ45 pre rýchle pripojenie k internetu, či už po kábli alebo bezdrôtovo.

Upevnenie a zabezpečenie Chromebox CXI4 je jednoduché: jednoducho ho pripevníte na zadnú stranu monitora pomocou voliteľnej VESA montážnej sady, alebo ho postavíte voľne a ukotvíte prostredníctvom zámku Kensington.

Štýlový chytrý reproduktor Halo Smart Speaker vyplní domov hudbou a informáciami

Nový šikovný reproduktor Halo Smart Speaker od Aceru je štýlové a prispôsobiteľné zariadenie, ktoré bolo navrhnuté tak, aby splývalo, alebo vyniklo v akejkoľvek domácnosti. Kompaktná veľkosť reproduktora umožňuje, aby sa vošiel prakticky kamkoľvek, dokonca aj na preplnený stôl alebo kuchynskú linku, zatiaľ čo jeho moderný design bude ladiť s akýmkoľvek dekorom. RGB podsvietenie základne ponúka ďalšie možnosti prispôsobenia, najmä možnosť synchronizácie s hudbou pre nastavenie správnej atmosféry alebo výber farebnej schémy vhodného pre deň či noc. Ako jeden z prvých chytrých reproduktorov kompatibilných s Google Assistant je vybavený funkciou DTS sound a poskytuje bohatý a vysoko kvalitný zvuk, ktorý je šírený v 360° a vyplní tak akúkoľvek miestnosť.

Acer Halo Smart Speaker HSP3101G

Acer Halo Smart Speaker HSP3101G

Voliteľný LED displej umožňuje užívateľom sledovať čas alebo si letmým pohľadom overiť, aké je vonku počasie a v súčasnej dobe je vyvíjaná aplikácia, ktorá užívateľom umožní prispôsobiť svoje zariadenia správou alebo jednoduchým obrázkom. V zariadení je integrovaný Asistent Google a poskytuje bezdotykovú pomoc v domácnosti: jednoduchým príkazom „Hey Google“ začne Halo prehrávať hudbu, podcasty, správy, odpovedať na otázky alebo plniť iné príkazy. Dva všesmerové mikrofóny ľahko oddeľujú okolitý hluk a hlasovými príkazmi, aby mohli rýchlo reagovať. Pre tých, ktorí si potrpia na súkromie, je k dispozícii aj fyzický prepínač pre stlmenie mikrofónu.

Podpora aplikácií pre Android

Nový Acer Chromebook Spin 513, Chromebook Enterprise Spin 513, Chromebox CXI4 aj Chromebox CXI4 Enterprise podporuje aplikácie dostupné prostredníctvom Google Play, takže užívatelia budú mať prístup ku všetkým svojim obľúbeným aplikáciám, či už ide o aplikácie pre produktívnu prácu, kreativitu, služby a ďalšie.

Acer Chromebook Spin 513 (CP513-1H) bude k dispozícii v januári 2021 za cenu od 429 €. Acer Chromebook Enterprise Spin 513 bude k dispozícii vo februári 2021 za cenu od 699 €. Acer Chromebox CXI4 bude k dispozícii v prvom štvrťroku 2021 za cenu od 569 €. Acer Chromebox CXI4 Enterprise bude k dispozícii v prvom štvrťroku 2021 za cenu od 639 €. Acer Halo Smart Speaker bude k dispozícii v decembri za cenu 119 €.

Značky: