Je súčasťou poslednej bezpečnostnej aktualizácie.

Operačný systém Windows 7 je už oficiálne mŕtvy. Jeho podpora skončila 14. januára 2020 a práve vtedy Microsoft vydal poslednú bezpečnostnú aktualizáciu, ktorá však zároveň obsahuje aj novú chybu. Na novinku upozornil portál WindowsLatest.

Najnovšia chyba vo Windows 7 spôsobuje čierne pozadie na pracovnej ploche. Niektorí používatelia si mysleli, že zmenu pracovnej plochy spôsobil aktivačný server, avšak Microsoft potvrdil, že ide o chybu v aktualizácii s označením KB4534310.

Spomenutá chyba ovplyvňuje všetky edície systémov Windows 7 SP1 a Windows Server 2008 R2 SP1. Dôvod chyby je neznámy, avšak postihnuté sú pozadia s nastavením prispôsobenia obrázku v režime „roztiahnuť.

Inak povedané, pokiaľ nepoužívate pozadie v režime „roztiahnuť„, pravdepodobne ste si novú chybu vo Windows 7 nevšimli. V opačnom prípade máte teraz čierne pozadie. Na jeho zmenu treba kliknúť pravým tlačidlom na pracovnej ploche, vybrať si položku Prispôsobiť – Pozadie. Následne si vyberte obrázok, ktorý chcete použiť ako pozadie a v nastavení prispôsobenia obrázku vyberte hociktorý iný režim, ako je „roztiahnuť„.

Zdroj: WindowsLatest

Prečítajte si aj:

Koniec pre Windows 7: Návod ako pokračovať a čo robiť ďalej

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit