Rizikové na tomto podvode je len samotné rozšírenie hudobnej služby.

Keďže Spotify je veľmi rozšírená služba nielen v Európe, ale aj priamo na Slovensku, riziko, že sa niekto chytí do pasce, je zase o niečo väčšie. Podvod tentoraz cieli na informáciu pre členov, ktorým oznamuje, že ich účet exspiroval. Ako výhodu ponúka možnosť rozšírenia prémiového účtu na 90 dní zadarmo.

Správa samotná je vo forme obrázka. Netreba sa presne trafiť na žiadny prvok a postačí kliknúť hocikam. To nápadne pripomína techniku vhodnú pres smartfóny. Stačí sa omylom dotknúť na niektorom mieste v správe a otvorí sa falošná stránka. Na počítači sa zobrazí varovanie, na pochybnosti by mal upozorniť aj prehliadač. V našom prípade nám nefungovalo ťuknutie a pokračovanie na web. Išlo zrejme o ochranu na strane emailového klienta Proton Mail.

Je možné, že niektoré stránky v čase prebiehajúcich podvodov nemusia byť funkčné. Podvodníci si ich rezervujú na iný typ podvodu. Tým, že ich www adresa neodpovedá niečomu konkrétnemu, môžu si ich nechať do zásoby. Tak to bolo aj v tomto prípade a išlo o stránku http://naesh.pro.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.