TCL 65C815 sme v asociácii EISA ocenili ako televízor s najlepším pomerom výkon/cena. Teraz sme si ho detailne vyskúšali v redakcii.

QLED technológia obrazu a zabudovaný subwoofer sú charakteristikami TCL 65815

QLED technológia obrazu a zabudovaný subwoofer sú charakteristikami TCL 65815

A je pravdou, že za predajnú cenu dostanete vzhľadom na konkurenciu naozaj veľa muziky aj obrazu. TCL 65C815 kombinuje ultratenký dizajn s rozlíšením 4K HDR Premium a technológiou obrazu Quantum Dot. Áno, presne to Quantum Dot, ktoré používa vo svojich televízoroch aj Samsung. TCL k tomu však pridáva aj podporu Dolby Vision, čo Samsung televízorom chýba.

Dizajn tohto televízora je veľmi tenký

Dizajn tohto televízora je veľmi tenký

Vo výsledku tak TCL 65C815 poskytuje realistický obraz s ostrým zobrazením a perfektným zvukom. Navyše je fakt elegantný a dobre sa hodí do modernej obývačky.

Rýchle nastavenie obrazu a zvuku v TCL65C815

Rýchle nastavenie obrazu a zvuku v TCL65C815

TCL 65C815 podporuje súčasne Dolby Vision aj 4K HDR10+, rovnako ako Dolby Atmos a výsledkom je výborný obraz aj sýty zvuk pri filmoch. Tam tam, kde máte na to odpovedajúcu podporu. V našich končinách to znamená hlavne Netflix. A tiež kvalitne nahraté filmy prehrávané z DVD, čo už ale nie je tak populárne ako v minulosti. Navyše obnovovacia frekvencia displeja je v tomto prípade až 100 Hz. Je tu aj vlastný systém umelej inteligencie TCL AI-IN, ktorý optimalizuje obraz aj zvuk. Prejaví sa to hlavne pri prepočítavaní filmov z nižšieho rozlíšenia na vyššie.

Operačný systém AndroidTV znamená veľa aplikácií

Operačný systém Android TV znamená veľa aplikácií

Televízor TCL 65C815 je postavený na operačnom systéme Android 9.0 a využiť tak môžete aj integrované služby Google Home, Assistant, hlasové ovládanie ako aj funkcie T-cast a Chromcast. Samozrejmosťou sú tak aplikácie pre Netflix, YouTube a pod. Televízor je kompatibilný so službou Alexa. V porovnaní so spomínanými televízormi značky Samsung mierne zaostáva s vybavením inteligentného televízora (SmartTV).

Zabudovaný soundbar

V tomto prípade je použitý aj systém zabudovaného soundbar od spoločnosti ONKYO a to vo formáte 2.1. Ten používa reproduktory s predným vyžarovaním a vlastný basový reproduktor na zadnej strane televízora. Znie to naozaj veľmi dobre. Po stránke zvuku je tento televízor šampiónom.

Aj pre hráčov

TCL 65815 bol navrhnutý aj pre ľudí, ktorí ho budú používať na hry a dosahuje nízke hodnoty oneskorenia 10 ms, teda sa môžu spoľahnúť na rýchlu odozvu. Naozaj sa s ním dá dobre zahrať. My sme úspešne vyskúšali aj pripojenie klávesnice cez USB port.

Konektivita a stojan

Na pripojenie sú k dispozícii tri porty HDMI a dva porty USB 2.0, samozrejmosťou je digitálny terestriálny a satelitný tuner s priestorom pre dekódovaciu kartu CI+. Model C815 obsahuje aj diaľkové ovládanie s možnosťou ovládania hlasom alebo klávesové skratky na prístup k hlavným aplikáciám. TCL65C815 má centrálny trojbodový systém stojanu a televízor na ňom dobre vyzerá ako keby sa vznášal vo vzduchu.

Celkovo ide o televízor, ktorý presne vystihuje súčasné dravé čínske značky. Poskytuje výbornú kvalitu obrazu a zvuku, vhodnú veľkosť displeja, dobre vyzerá a je cenovo výhodný. Pritom sa vyrába v Poľsku.

Cena: 1199 eur

Porovnajte si cenu vo viacerých e-shopoch:

Zapožičal: TCL

Viac o ďalšom vývoji televízorov TCL

Procesor v TCL televízore rozpozná čo sa zobrazuje a prispôsobí aj hlasitosť podľa vonkajšieho hluku

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.