Čínske autá, čínske motocykle a takto by sme mohli pokračovať ešte veľmi dlho. Čína ukazuje svoju širokospektrálnu silu a trh neustále zaplavuje novými strojmi, ktoré však vôbec nie sú zlé, čo je na tom fakte najdesivejšie.

Honda Gold Wing doposiaľ nemala extra veľa relevantných konkurentov, no to sa onedlho zmení. Čínska automobilka Great Wall Motor (GWM) produkuje aj motorky a S2000 GL je jej najnovší počin, ktorý má byť onedlho podporený ďalšími zaujímavými motorkami v rôznych kategóriách a kubatúrach.

Great Wall S2000 GL
Great Wall S2000 GL

Nie je žiadnym tajomstvom a vidieť to na prvý pohľad, že GWM S2000 GL je motorka jasne inšpirovaná Hondou Gold Wing, no čínsky výrobca sa snažil tento stroj vyrobiť tak, aby bol ešte lepší ako legendárna konkurencia – aspoň papierovo. Ultimátny gran-tourer ponúkne 8-valcový boxer motor s objemom 2000 cm3, ktorý bude kombinovaný s 8-stupňovou dvoj-spojkovou automatickou prevodovkou.

Základ motorky je podobný ako v prípade modelu Honda GW alebo BMWW K 1600, teda predné zavesenie Hossack a masívny hliníkový rám z liateho hliníka, ktorý znižuje celkovú hmotnosť motocykla. Všetky technické parametre ešte nie sú známe, no spoľahnúť sa môžete na plnú konektivitu a technologickú výbavu, elektronicky nastaviteľný čelný štít, elektronickú parkovaciu brzdu, vyhrievané rukoväte i sedadlá a chýbať nebude ani stereo audio systém – už v štandardnej výbave.

Great Wall S2000 GL
Great Wall S2000 GL

Okrem toho má tento motocykel ponúknuť asistenčné systémy podobné tým v automobiloch, 4G konektivitu, hlasové ovládanie a pod. Samozrejmosťou sú LED svetlomety v štýle „levích očí“ (podľa výrobcu), množstvo odkladacích priečinkov/boxov a musíme priznať, že aj veľmi pekný (aj keď odkopírovaný) celkový vzhľad.

Ako sa vám pozdáva čínsky Gold Wing v podobe GWM S2000 GL? Nás zaujíma, či, resp. kedy sa dostane aj na náš trh a aká bude finálna cena. Ak to bude ako s čínskymi autami, tak sa Honda a pod. producenti veľkých gran-tour motoriek majú čoho obávať.

Zdroj: rideapart.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté