Aj napriek rôznym špekuláciám spoločnosť HONOR vyvrátila, že by používala čipsety Kirin.

Spoločnosť Huawei sa v poslednej dobe stáva čoraz významnejším výrobcom smartfónov. Aj napriek sankciám, ktoré ju skľučujú, dokázala tento rok vytvoriť niekoľko úspešných modelov, ktoré sa predávajú pod označením Huawei Pura 70. Jeden z týchto modelov sme mali aj možnosť otestovať, pričom ak vás zaujíma Pura 70 Pro, môžete sa pozrieť aj na našu recenziu. V tejto sérii použil čínsky výrobca vlastné čipsety Kirin, ktoré sa postupne stávajú čoraz lepšími.

Keď však začali Huawei skľučovať rôzne obmedzenia a sankcie, značka HONOR sa osamostatnila a prešla pod iného majiteľa. Spojitosť s Huawei bola však v minulosti významná, a preto sa aj dnes rozpráva o tom, či sa ich cesty niekedy ešte stretnú. Konkrétne sa rozpráva o využití čipsetov Kirin spoločnosťou HONOR. To však teraz táto značka vyvrátila.

HONOR smartfóny s Kirin čipsetmi nebudú

Značka HONOR sa snaží presadiť na trhu ako samostatná a skutočne sa jej to darí. Ešte predtým, než ju stihli postihnúť obmedzenia, ktoré sa týkali aj Huawei, dokázala vytvoriť vlastné smartfóny a figurovať na svetovom trhu samostatne. Po tom, čo Huawei začal mať problémy, HONOR využíva vo svojich smartfónoch čipsety od spoločností ako je Qualcomm, MediaTek či UniSoc. Rôzne špekulácie ale poukazovali aj na to, že by HONOR opäť vsadil na čipsety Kirin.

HONOR Magic6 Pro v krásnej zelenej farbeZdroj: Touchit.sk
HONOR Magic6 Pro v krásnej zelenej farbe

Túto informáciu však predstaviteľ spoločnosti, Jiang Hairong vyvrátil. Ten oznámil, že tieto špekulácie sú úplnou hlúposťou a HONOR žiadny takýto krok nezvažuje. Dôvodov na to môže byť viacero. V prvom rade aj keď sú čipsety Kirin výrazne lepšie ako ešte len nedávno, stále sa nedoťahujú na prémiové čipsety od Qualcommu či MediaTeku. Okrem toho by však spojenie síl značiek HONOR a Huawei nemuselo pôsobiť dobre v očiach vlády USA, ktorá by mohla rozšíriť sankcie.

V neposlednom rade ale spoločnosť HONOR výrazne pôsobí aj na globálnom trhu. Čipsety Kirin poslednej generácie v rámci Číny pritom podporujú pripojenie do 5G sietí, globálne verzie telefónov s týmito čipsetmi však nie. Sú obmedzené len na pripojenie do 4G siete. Toto by mohlo byť výraznejším obmedzením značky HONOR, ktorá sa snaží fanúšikom v rámci globálneho trhu priniesť čo najlepší zážitok z používania smartfónov.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.