Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Čistenie odpadových rúr mnohých ľudí ani príliš nezaujíma, avšak iba dovtedy, kým sa nevyskytnú problémy.

Tie trápia nielen domácnosti, ale aj mnohé obce, v ktorých sa vyskytujú problémy so znečistením verejnej kanalizačnej siete. Čistenie odpadov však má svoje zásady aj s ohľadom na lokalitu, typ kanalizácie a tiež príčinu vzniknutých problémov.

Potrebovali ste už niekedy krtkovanie?

Ak sa povie krtkovanie, mnohým napadne bežné čistenie „odtoku v stene“ pomocou pružiny, ktorou sa odstraňuje pevná prekážka či hrubé znečistenie. Zďaleka však nejde o jediný spôsob, ako sa dá vykonať čistenie odpadu a preto je pri týchto činnostiach potrebná nielen profesionálna technika, ale tiež skúsenosti a znalosti.

Samozrejme, profesionáli nezabúdajú ani na ochranné masky, ktoré sa zídu najmä pri čistení veľkých potrubných systémov či v stiesnených priestoroch. Krtkovanie pomocou pružín či elektromechanického krtka teda je v domácnostiach najrozšírenejšie, skutočne zdatných majstrov však spoznáte až pri tlakovom čistení vodou.

Kedy je odpady vhodné čistiť vodou pod tlakom?

Výborným príkladom toho, že čistenie odpadov nie je iba o technickej výbave, je práve čistenie vodou pod tlakom. Spôsob jeho vykonania je totiž potrebné prispôsobiť typu kanalizačnej stoky – teda v závislosti od toho či ide o okrúhly alebo oválny typ. Zohľadniť je potrebné aj stav kanalizácie a spôsob vyhotovenia. Čistenie starých kanalizácii týmto spôsobom môže byť totiž značne problematické a v takom prípade je potrebné zvoliť kombinovaný spôsob čistenia.

V prípade kombinovaného čistenia odpadov je potrebné zapojiť techniky viac – spravidla dve čerpadlá, ktoré budú fungovať súčasne. V oboch prípadoch čistenia vodou pod vysokým tlakom je potrebné brať do úvahy, že takýto zásah je náročný a jeho výsledkom je množstvo vytečenej vody a často s veľmi nepríjemným zápachom. Nepoužíva sa teda tam, kde by mohlo zatopenie spôsobiť veľké škody (napríklad v bytoch). Tlakové čistenie potrubia si vyžaduje dôkladnú aj prípravu, napríklad pracovný odev z https://odevypracovne.sk/.

Vybrať správny postup čistenia odpadu teda nie je nič jednoduché, o čom sa môžete presvedčiť aj na https://www.krtkovanie-non-stop.sk/. Odborník so znalosťami sa však dostane aj na ťažko prístupné miesta a zabezpečí, že odstránenie problémov s potrubím nebude mať iba dočasný charakter.

Značky: