Na tlačovej konferencii zástupcovia T.O.P Auto Slovakia dnes uviedli prvý čisto elektrický Jaguar. Je to model I-PACE a jeho konkurenciou je Tesla Model X. Zaujíma vás cena? Je to okolo 77 000 Eur a na Slovensko sa dostane niekedy na konci tohto roka.

Celkový výkon motorov je 400 koní, ide o samostatné dva motory. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h je už za 4,8 sekundy. Dojazd na 90 kWh plne nabitú batériu je až 480 km (podľa WLTP). I-PACE je v skutočnosti menšie SÚV, vidno že je konštruovaný na mestskú prevádzku. Ťažný moment je až 636 Nm.

Vo vnútri nájdu miesto piati cestujúci, priestoru aj vzadu je celkom dosť. Pod sedadlami pre zadných cestujúcich je tu aj priestor na odloženie tabletu. Maximálny objem kufra po sklopení zadných sedadiel je až 1453 litrov.

S 50 kW batériou sa Jaguar I-PACE nabíja na vzdialenosť 270 km za jednu hodinu. V skutočnosti je to auto plné technológií. Touch Pro Duo infotainment zariadi jednoduchú možnosť ovládania, k dispozícii je 4G pripojenie a vnútorný systém Wi-Fi. Jaguar I-PACE sa dá ovládať aj inteligentnými hodinkami. Hudobný systém je Meridian.

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.