Vylepšenie, ktoré naozaj stojí za to. PocketBook Color teraz ku klasickému zobrazeniu v odtieňoch sivej pridáva 4096 farieb. Knihy síce budú čiernobiele, no ich obal bude zobrazený farebne. Výhodou je farebné surfovanie po webe, prezeranie PDF (aj s DRM) dokumentov vo farbách a ako maličkosť sú tu obrázky na zafarbenie preddefinovanými farbami.

No a stále zostáva jasná výhoda a tou je šetrenie vášho zraku. E-Ink Kaleido, čo je nová verzia zobrazovacej technológie od PocketBooku sa stále parametrami podobá na novinový, teraz už viac časopisový papier.

Je tu podsvietenie displeja s automatickým nastavením, Wi-Fi a Bluetooth a možnosť využiť čítačku na počúvanie audiokníh cez slúchadlá. Čítačka sa správa podobne ako ostatné zariadenia tohto typu. Prezeranie webových stránok je pomalšie, no dá sa to. Čítanie kníh je na 6-palcovom displeji príjemné a dostatočne rýchle, prekreslenie je rovnako rýchle ako na modeloch s mono e-ink displejom. Je tu podpora až 19 formátov kníh a 4 grafických formátov. Základná pamäť má 16 GB a dá sa rozšíriť o 32 GB microSD kartu. To pravdepodobne využijete na hudbu alebo audioknihy.

Cena: 199 €

Zapožičal: PocketBook

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.