Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Divízia Mercedes-Benz Vans ponúka od roku 2012 malú dodávku Citan s kompaktnými rozmermi a veľkým ložným priestorom, ktorá dokonale spĺňa požiadavky rozličných výziev mesta a voľnočasových aktivít. Predpoklady na úspech modelu spočívajú predovšetkým v kombinácii výbornej funkcionality, hospodárnosti, výbavy bohatej na bezpečnostné systémy či vysokej úrovni komfortu jazdy.

Teraz jeho úspech výrazne posilní nová generácia motorov. Citan Tourer je odteraz v ponuke so štvorvalcovým dieselovým motorom so zdvihovým objemom 1,5 litra, s vysokým krútiacim momentom, novou šesťstupňovou prevodovkou s ručným radením a technológiou SCR. Rodina motorov (OM 608) spĺňa aktuálnu emisnú triedu Euro 6d-TEMP a Citan ju ponúka v troch výkonových stupňoch Citan Tourer 108 CDI (59 kW/80 k, 210 Nm), Citan Tourer 109 CDI (70 kW/95 k, 230 Nm) a Citan Tourer 111 CDI (85 kW/116 k, 260 Nm), kombinovaná spotreba paliva všetkých výkonových stupňov 4,8-4,6 l/100 km a kombinované CO2-emisie všetkých výkonových stupňov 127-121 g/km1. Po verzii Tourer bude v lete v ponuke s dieselovým agregátom OM 608 aj Citan skriňová dodávka.

Ako každé vozidlo Mercedes-Benz, aj Citan disponuje výbavou bohatou na bezpečnostné systémy. Ako príklad možno uviesť asistent brzdenia či elektronický systém stabilizácie ADAPTIVE ESP®, ktorý sa dodáva do všetkých variantov sériovo a ktorý zohľadňuje stav naloženia vozidla. Okrem toho sa na želanie dodávajú aj asistenti, ako svetelný či dažďový snímač, monitorovanie tlaku v pneumatikách alebo cúvacia kamera, ktorá na vnútornom zrkadle zobrazuje bezprostredné okolie za vozidlom.

K tomu sa pridáva nový dizajnový balík RED, ktorý zhodnocuje exteriér vozidla a dodáva mu športový charakter.

1 Uvedené hodnoty boli zistené podľa predpísaného spôsobu merania. Ide o hodnoty CO2 podľa NEDC v zmysle čl. 2 bodu 1 vykonávacieho nariadenia (EÚ) 2017/1153. Hodnoty spotreby paliva boli vypočítané na základe týchto hodnôt.

Značky: