Výhody a nevýhody rôznych cloudových riešení, najnovšie trendy v oblasti cloud computingu, predvídateľnosť nákladov v cloudovom prostredí, integrácia cloudových riešení do podnikovej infraštruktúry a ochrana údajov budú hlavnou témou ďalšej Cloud Computing Conference.

Odborná konferencia pre všetkých, ktorí využívajú alebo chcú využívať cloudové služby vo svojej podnikovej infraštruktúre, sa uskutoční 23. mája 2023 v hybridnom formáte – prezenčne v hoteli Grandior v Prahe s online prenosom.

V úvodnej prednáške Ondřej Šika, lektor, konzultant a DevOps architekt, poukáže na výhody a nevýhody rôznych cloudových riešení. Zameria sa na špecifiká verejných, privátnych, multicloudových a hybridných cloudov a porovná možnosti veľkých, menších a lokálnych poskytovateľov a privátnych on-premise cloudov.

Výhody on-premise cloudu a cloudovej platformy HPE GreenLake podrobnejšie predstaví Martin Špaček, obchodný manažér zo spoločnosti Hewlett Packard Enterprise. Jiří Doubek, solutions inžinier v spoločnosti F5, ukáže, ako vybudovať moderný cloudový perimeter, ktorý je kompatibilný so všetkými poskytovateľmi cloudu, ale zároveň je na nich nezávislý.

Na výhody a úskalia prevádzkovania vlastných inštancií, napríklad v AWS alebo inom veľkom cloude, poukáže Ondřej Šika vo svojej druhej prezentácii s názvom „Managed solutions vs Self-hosted“. Martin Erneker z Českých Radiokomunikací sa potom zameria na predvídateľnosť nákladov v modernom cloudovom prostredí, súčasné modely účtovania za cloud a do akej miery ich môžu zákazníci ovplyvniť.

Stop lock-inu a otvorené inovácie

Čo znamená „exit scenár“ a ako opustiť cloud alebo sa „presťahovať“ k inému poskytovateľovi, poradí vo svojej prezentácii a krátkej ukážke Martin Beran, senior systémový inžinier spoločnosti Veeam Software. Jan Havlíček, produktový manažér spoločnosti Thein Digital, predstaví výhody a riziká upgradu infraštruktúry SAP do verejného cloudu.

Záverečné vystúpenie na konferencii prednesie David Bečvařík, senior solution architekt pre región strednej a východnej Európy v spoločnosti Red Hat. Zameria sa na stratégiu využitia otvoreného hybridného cloudu s využitím open source technológií a ponúkne prehľad toho, ako možno pragmaticky využiť moderné technológie a koncepty na úspešné zavedenie hybridného cloudu.

Odborná konferencia Cloud Computing Conference 2023 sa uskutoční online a prezenčne 23. mája 2023 od 9:00 do 14:30 v hoteli Grandior v Prahe. Viac informácií a registráciu nájdete na adrese https://cloud.konference.cz/.

Článok bol uverejnený v rámci mediálnej spolupráce.

Prečítajte si aj: