Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Útok s 17,2 miliónmi rps bol trikrát väčší než najväčší známy predchádzajúci DDoS útok

Spoločnosť Cloudflare oznámila, že tohto roku v lete sa jej podarilo odvrátiť útok so silou 17,2 miliónov požiadaviek za sekundu (rps), čo je trikrát viac než ktorýkoľvek doteraz známy útok. Pre porovnanie, tento jediný úrok dosiahol 68 % priemernej legitímnej http prevádzky, t.j. 25 miliónov požiadaviek za sekundu, ktorý spoločnosť Cloudflare registrovala vo svojich dátových centrách v druhom štvrťroku.

Útok, ktorý bol namierený proti zákazníkovi spoločnosti Cloudflare z finančného sektora bol vedený pomocou veľmi výkonného botnetu. Ten dokázal zasypať infraštruktúru Cloudflare ochraňujúcu systémy zákazníka celkovo 330 miliónmi požiadaviek. Podľa zistení Cloudflare prišiel útok od viac než 20 000 botov zo 125 krajín po celom svete – najviac ich bolo umiestnených v Indonézii, Indii a Brazílii. Útok bol automaticky detegovaný a odvrátený pomocou autonómneho edge systému spoločnosti Cloudflare na ochranu pred DDoS útokmi.

Masívne útoky, najmä na bankové organizácie, sú vo svete stále častejšie, ale nevyhýbajú sa ani lokálnym finančným inštitúciám. V súvislosti s nedávnymi problémami internetových stránok globálnych spoločností sa ich klienti nemohli prihlásiť do internet bankingu, nefungoval web a ani mobilné bankovníctvo.

„Hoci má väčšina útokov menší rozsah a trvajú krátko, stále častejšie sme v dnešnej dobe svedkami mohutných a veľmi rozsiahlych útokov,“ povedal Michal Hebeda, Sales Engineer zo spoločnosti ZEBRA SYSTEMS. „Čo je ale dôležité, tieto objemné krátkodobé útoky majú najhorší dopad na infraštruktúru chránenú postaršími systémami proti DDoS a na tie organizácie, ktoré nemajú aktívnu ochranu postavenú na automatizovaných cloudových riešeniach.“

V ČR a na Slovensku je spoločnosť ZEBRA SYSTEMS zodpovedná za dodávky služieb Cloudflare zameraných na bezpečnosť aplikačnej a sieťovej infraštruktúry (vrátane napríklad Cloudflare DDoS a WAF), zvyšovanie výkonnosti a spoľahlivosti internetových aplikácií (Cloudflare CDN a DNS), tímovú spoluprácu (Cloudflare for Teams, Cloudflare Access) a platformy pre vývojárov (Cloudflare Workers).

V ČR a na Slovensku je partnerom Cloudflare spoločnosť ZEBRA SYSTEMS, ktorá je zodpovedná za dodávky služieb zameraných na bezpečnosť aplikačnej a sieťovej infraštruktúry (vrátane napríklad Cloudflare DDoS a WAF), zvyšovanie výkonnosti a spoľahlivosti internetových aplikácií (Cloudflare CDN a DNS), tímovú spoluprácu (Cloudflare for Teams, Cloudflare Access) či platformy pre vývojárov (Cloudflare Workers). Viac informácií o riešení Cloudflare vrátane dokumentov na stiahnutie nájdete na https://www.zebra.cz/cloudflare/.

Značky: