Clubhouse je sociálna sieť určená na audio chat.

Bola uvedená v roku 2020 a ponúka možnosť vstúpiť do klubov a virtuálnych miestností za účelom diskutovania o rôznych témach, ako je hudba, vytváranie sietí, randenie, politické diskusie a oveľa viac.

Pokiaľ sa obzeráte po Android alternatíve, tak tento aktuálny fenomén je zatiaľ oficiálne dostupný iba pre Apple zariadenia. To platí teda aj po vydaní aplikácie Klubovna: Klient pre Clubhouse audio chat. Vývojári originálnej služby potvrdili, že práca na Android verzii je pre nich prioritou, avšak dátum vydania je stále neznámy. 

Pokiaľ by ste chceli čakať na oficiálnu verziu aplikácie aj pre Android, je možné, že čakať budete ešte dlho. Pokiaľ však radi experimentujete, tak v Obchode Play sa nachádza novinka pre Android zariadenia s názvom Klubovna: Klient pre Clubhouse audio chat, ktorá je dielom českých vývojárov. 

Aplikácia sa snaží z originálu prevziať maximálne množstvo prvkov vrátane designu, ale nefunguje úplne identicky a jej ovládanie je trochu krkolomné. Napríklad samotnú registráciu účtu alebo pridanie iných používateľov na sledovanie odporúčajú českí vývojári vykonať na zariadení s iOS. Následné prihlasovanie, počúvanie, hovorenie alebo prezeranie ďalšieho obsahu už funguje bez problémov.

App Store

Zdroj: SvetAndroida

Prečítajte si aj:

Clubhouse je nový hit medzi sociálnymi sieťami: Čo to je a ako funguje?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.