To odhaľuje vlastnosti a dizajn systému.

Prvé zariadenia od Huawei by mali byť na novú verziu OS aktualizované už budúci mesiac. Zatiaľ čo sa interný systém stále nachádza v beta verzii, na Weibo sa objavilo video, ktoré odhaľuje všetky hlavné vylepšenia, ktoré čínska spoločnosť pripravila.

Najvýznamnejšou aktualizáciou prešlo riadiace centrum, ktoré sa tentokrát otvára potiahnutím z pravého horného rohu. Z ľavého horného rohu sa potiahnutím vyvolá vyhľadávací nástroj v telefóne, zatiaľ čo gestom pri potiahnutí nadol, kdekoľvek na obrazovke, sa otvoria upozornenia.

Telefón vo videu je Mate 40 Pro. Aplikácie sa pritom otvárajú oveľa rýchlejšie, ako sme mohli doteraz vidieť na akomkoľvek zariadení s Androidom. Avšak osoba vo videu upozorňuje, že táto rýchlosť je obmedzená (zatiaľ) iba na interné aplikácie Huawei.

Z vizuálneho hľadiska je HarmonyOS 2.0 dosť blízko k tomu, čo sme už mali možnosť vidieť v prostredí EMUI 11. Spoločnosť Huawei už vyvinula dobre vyzerajúci intuitívny dizajn a je preto logické sa ho držať.

Zatiaľ však nevieme, či je nový operačný systém založený na jadre systému Android, alebo ide o úplne novú platformu postavenú od nuly.

Video si môžete pozrieť priamo na YouTube.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky a ďalšie produkty od Huawei sú opäť v zľave: Pozrite si detaily

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.